English / Nederlands

Thailand

Click to see the Thai Proverb of the Day!

Het Vegetarisch Festival in Phuket

Ieder jaar in oktober wordt het Vegetarisch Festival gevierd in Phuket City, gedurende tien dagen. Het festival is een religieus festival van Chinese oorsprong. Vandaar dat (in de eerste plaats) wordt gehouden in Phuket, waar veel mensen van Chinese oorsprong wonen, die vaak nog volgens Chinese traditionele gebruiken leven. De hoogtepunten van het Festival vinden plaats in Phuket Town (Phuket City).
Deze pagina probeert een indruk te geven van dit beroemde en fascinerende Festival.

[Vegetarische Processie 2008]

[Vegetarische Processie 2014]Het voedsel

Kanda Restaurant verkoopt vegetarisch voedsel Restaurant met vegetarisch voedsel

Tijdens de Vegetarisch Festival kunt u vrijwel overal vegetarisch voedsel eten. Traditioneel hebben restaurants die vegetarisch voedsel hebben een kraam op straat tijdens het Festival, met rood gekleurde stukken stof, zoals die op de foto hierboven. Het restaurant op de linker foto is restaurant Kanda (Phuket Town), dat tijdens het Festival een ruime keuze aan vegetarische gerechten heeft. Op de rechter foto is de kraam van een van de vele (zeer) kleine restaurants op straat te zien.

Vegetarische gerechten (1) Vegetarische gerechten (2)

Veel mensen denken dat er niet veel keuze in vegetarisch voedsel. Vergeet dat maar! Tijdens de Vegetarisch Festival in Phuket City, kunt u alles wat u ooit wilde eten in een vegetarische variant krijgen. De twee foto's hierboven illustreren dit op een bescheiden manier. De keuze van de gerechten is enorm. Alle gerechten op de twee foto's hierboven zijn 100% vegetarisch. Niet weergegeven (maar ook beschikbaar) zijn gerechten als "vegetarisch eend". Deze twee foto's werden genomen in Mae Porn Restaurant, een zeer populair restaurant, zowel bij Phuketians als bij buitenlanders, in het bijzonder tijdens het Vegetarisch Festival. Het heeft (of had) tientallen vegetarische gerechten! Het lag vroeger in het hartje van Phuket Town (Phuket City), tegenover het On On Hotel, maar het is helaas - in het kader van de vooruitgang van de stad - verhuisd naar de rand van Phuket en wordt nu veel minder bezocht. Vraag uw tuk-tuk chauffeur waar het nu is.De processie

Voor toeristen wordt de belangrijkste attractie van de Vegetarisch Festival gevormd door de processies die 's ochtends en 's avonds worden gehouden tijdens de tien dagen van het festival. De processies passeren de belangrijkste straten in Phuket Town, dus als u daar verblijft tijdens het Festival, is het nauwelijks denkbaar dat zij niet langs uw hotel komen. En rekent u er maar op dat u door het vele voorwerk, waarmee de processies gepaard gaan, erdoor gewekt zult worden!

De Processie (1) De Processie (2)

Sommige mensen geloven dat ze "mediums" voor de Chinese Goden zijn tijdens het Festival. Deze "mediums" hebben in de processies scherpe voorwerpen (meestal metalen voorwerpen) door hun wangen gestoken. Op deze foto's ziet u twee nogal spectaculaire voorbeelden. Zoals ook blijkt uit deze foto's (en de volgende), draagt iedereen die serieus deelneemt aan het Vegetarisch Festival witte kleren. De commercie is inmiddels ook binnengeslopen in het Festival. Daarom zijn sommige gewaden bedrukt met reclame. Die worden gratis verstrekt door de adverteerders. De prijs die daarvoor betaald wordt is dat de gewaden niet meer wit zijn, zoals ze zou moeten zijn. Maar gratis is niet duur ...

De Processie (3) De Processie (4)

Op de twee foto's hierboven ziet u nog twee "mediums". Het "medium" op de linker foto heeft messen door zijn wangen. De twee helften van de "tweeling" op de rechter foto zijn met elkaar verbonden door de ringen door hun wangen.

De Processie (5) De Processie (6)

Hier zijn twee vrij spectaculair verminkte "mediums". Een heeft een groot zwaard door zijn wangen en de andere heeft de staaf die is door zijn wangen aangebracht is, verzwaard met ananassen. Het is overigens heel gebruikelijk om fruit op het voorwerp door je wangen in de processie te dragen. Langs de route wordt fruit ook aan de "mediums" door toeschouwers aangeboden.

De Processie (7) De Processie (8)

In het geval dat u dacht dat alleen mannen deelnemen aan deze waanzin, zijn hier twee voorbeelden van de fraaie Thaise dames die "mediums" zijn tijdens de tien dagen van het Festival.
De rechter foto laat een van de vele kleine "altaren" zien, die zijn geplaatst voor veel bedrijven (hotels, winkels, enz.) om de "mediums" van fruit en thee te voorzien. Op elk altaar ziet u negen kopjes thee. Negen is een getal met een speciale betekenis in Thailand, niet alleen tijdens de Vegetarisch Festival in Phuket, maar overal in Thailand, bij iedere gelegenheid.

De Ambulance Opruimen na de Processie

Maar laten we realistisch zijn: de meeste van deze "mediums" moeten na de processie naar het ziekenhuis, iets wat voor echte mediums waarschijnlijk niet nodig zou zijn. De ziekenhuizen in Phuket hebben het druk tijdens de Vegetarisch Festival! Voor het geval er een noodsituatie tijdens een processie optreedt, rijdt er ook een ambulance in elke processie mee, (linker foto hierboven).
En of er nu nog een processie is over een paar uur of niet, de straten worden zorgvuldig gereinigd na iedere processie (zie de rechter foto hierboven). Het rode materiaal dat wordt opgeveegd is wat er overblijft van de gigantische hoeveelheden vuurwerk die worden afgestoken tijdens de processies.Klimmen op een messen-ladder

Een andere belangrijke gebeurtenis tijdens het Vegetarisch Festival is het klimmen op ladders, gemaakt van messen. Dit evenement vindt soms plaats bij een van de Chinese altaren, soms in het stadion, net buiten Phuket City (in Saphan Hin). Raadpleeg de programma's in de stad, waar het dit jaar is.

Messen-ladders Klimmen op een messen-ladder (1)

Zoals u kunt zien op de linker foto hierboven, zijn de ladders die door de deelnemers moeten worden beklommen behoorlijk hoog. Een ander probleem voor de stoere klimmers is, dat zij naar boven moeten klimmen aan de ene kant van de dubbele ladder, en weer naar beneden langs de andere kant! Ik heb bewondering voor degenen die dat volbrengen. De messen zijn dan misschien niet zo scherp zijn als die van uw slager, maar ze zeker zijn zeker scherper dan u of ik zouden willen beklimmen!
De rechter foto hierboven laat een van de helden zien die zijn taak volbracht heeft. Op de foto is hij nog op weg naar beneden.

Klimmen op een messen-ladder (2)

En hier is nog een deelnemer. Hij is ook op zijn weg naar beneden. Beide deelnemers op mijn foto's nemen de sporten van de ladder een voor een. Het is ook toegestaan ​​om twee sporten tegelijk te nemen of (als je dat kunt) nog meer sporten tegelijk. Dus het is niet verplicht is om van alle sporten gebruik te maken. Het is alleen verplicht om de ladder op en af te klimmen. Op welke manier je het wilt doen doet er niet toe. U moet zich echter realiseren dat het nemen van twee sporten tegelijk meer pijn zal doen dan de trap sport voor sport te beklimmen. Daarom beklimmen de meeste deelnemers de sporten een voor een.

***

Lopen over vuur

Een andere gebeurtenis tijdens de Vegetarisch Festival in Phuket is het lopen over vuur. Kijk op de wijd verspreide programma's waar dat plaatsvindt. Ik zag het op een school, buiten Phuket Town.

Lopen over vuur

Ik moet wel zeggen dat ik niet erg onder de indruk was van wat ik zag tijdens dit evenement. De "mediums" deden er een eeuwigheid over voordat ze werden geïnspireerd om op de kolen te lopen, en toen ze er dan eindelijk klaar voor waren, liepen ze zo snel als ze konden over de gloeiende kolen, waarbij ze die nauwelijks, of misschien wel helemaal niet, aanraakten. Ik mag wel zeggen dat ik dit (veel) beter zag doen door Indiase "fakirs" in een documentaire op de tv. Misschien treft u het beter wanneer u deze gebeurtenis in Phuket ziet.

Verwante pagina's:

Processie van het Vegetarisch Festival in 2008

Processie van het Vegetarisch Festival in 2014 (met korte video)


***

***

Privacy verklaring voor deze site