English / Nederlands

Thailand

Click to see the Thai Proverb of the Day!

Vegetarisch Festival in Phuket 2014

Ieder jaar vindt in Phuket het Vegetarisch Festival plaats. De foto's op deze pagina zijn van het Festival uit 2014. Als een experiment heb ik een korte video toegevoegd onderaan de pagina. Als u dat een goed idee vindt, laat u dan een opmerking achter op het reactie-formulier of op YouTube.Het Vegetarisch Festival blijft een van de top attracties van Phuket. Zelfs nu ik steeds meer de indruk krijg dat er achter de organisatie van dit festival (sterke) commerciële motieven schuilen, kan ik een bezoek aan Phuket Town tijdens dit Festival warm aanbevelen. Kijkt u zelf maar!

Draak 1 Draak 2

In iedere processie tijdens het Vegetarisch Festival komen Chinese draken voor. Zoals ik elders op deze site al heb geschreven, is Phuket sterk beïnvloed door Chinese tradities. Het Vegetarisch Festival is zelfs geheel van Chinese oorsprong. Alle processies tijdens het Festival worden georganiseerd door, en beginnen bij, een Chinees gebedshuis. De bovenstaande foto's tonen een Chinese draak tijdens een van de processies.

Prive altaar Medium 1

Langs de route van de Processies, worden er door bewoners kleine altaren opgericht bij hun huis of bedrijf, waarop ze voedsel aanbieden, in de hoop dat een of meerdere van de "mediums" daar zal stoppen en een zegening uit zal spreken (linker foto). De rechter foto toont een van de "mediums", die meeloopt in de processie.

Vrouwelijk medium Medium 2

Steeds meer vrouwelijke "mediums" lopen de laatste jaren mee in de processies. De linker foto toont een van de vrouwelijke "mediums". De dames brengen meestal minder wonden in hun lichaam aan dan de mannelijke "mediums", zoals te zien is, wanneer u de linker foto met de rechter foto vergelijkt.

Vrouwelijk medium 2 Jong medium

Hier ziet u nog een vrouwelijk "medium" en een nog behoorlijk jong mannelijk "medium". Ik krijg altijd de indruk dat dit soort jonge deelnemers aan de processies niet echt geloven dat ze mediums zijn, maar dat ze (waarschijnlijk) meedoen om indruk op hun vrienden te maken.

Hier onder kunt u - als een experiment voor deze site - een korte video-impressie zien van een van de Vegetarische Processies in 2014.Verwante pagina's:

Vegetarisch Festival in Phuket, een aantal sjaren geleden (uitgebreide weergave)

Vegetarisch Festival in Phuket in 2008

Het eiland Phuket


***

***

Privacy verklaring voor deze site