English / Nederlands

Thailand

Click to see the Thai Proverb of the Day!

Vegetarisch Festival 2008 in Phuket

Ieder jaar wordt in Phuket het Vegetarisch Festival gevierd in oktober (of een enkele keer in september, afhankelijk van de Chinese kalender). De foto's op deze pagina zijn van het Festival, in het bijzonder de processie, in 2008.Vegetarische Processie 1 Vegetarische Processie 2

Het lijkt erop alsof de objecten, waarmee de deelnemers aan de vegetarische processies (de deelnemers noemt zichzelf "media") zich doorboren ieder jaar groter worden. De persoon op de linker foto kan zijn "piercing" niet eens meer in zijn eentje dragen. Later op deze pagina wordt het nog erger!

Vegetarische Processie 3 Vegetarische Processie 4

Bloemenmanden (zeer waarschijnlijk ter beschikking gesteld door de eigenaar van een bloemenwinkel) en zelfs een enorme tv-antenne werden gebruikt in de processies van 2008!

Vegetarische Processie 5 Vegetarische Processie 6

Op de linker foto doorboort een "medium" zijn gezicht met een aantal grote dolken. Op de rechter foto kunt u zien dat niet alleen mannen, maar ook vrouwen hun gezicht doorboren voor de processies tijdens het Vegetarisch Festival.

Vegetarische Processie 7 Vegetarische Processie 8

Natuurlijk is een Chinese Festival (zoals het Vegetarisch Festival in Phuket) nooit compleet zonder grote hoeveelheden vuurwerk, zoals te zien is op de linker foto. De rechter foto toont een "medium", die thee drinkt, geschonken op een klein altaar.

Vegetarische Processie 9 Vegetarische Processie 10

De linker foto toont weer een vrouwelijk "medium". De rechter foto toont een grote Chinese draak, die ook deelneemt aan de processie.Verwante pagina's:

Vegetarisch Festival in Phuket in een eerder jaar (uitgebreid verslag)

Vegetarisch Festival Processie in 2014 (met korte vdeo)

Het eiland Phuket


***

***

Privacy verklaring voor deze site