English / Nederlands

Alle foto's op deze pagina werden gemaakt met een Sony Mavica® FD71 digitale camera.

Thailand

Click to see the Thai Proverb of the Day!

Inleiding tot Thailand (Deel 2)
(Deel 1)

De meeste markten in Thailand zijn groot en vol. Maar wanneer u er rondloopt zult u (aangenaam) verrast zijn hoeveel er te koop is. Er zijn op deze site ook aparte pagina's over de markten in Bangkok. Bezoek die na het bekijken van deze pagina. U vindt een link in het menu aan de bovenkant van elke pagina.

Volle markt in Bangkok Zoek maar uit...

Dit is gewoon maar een willekeurig voorbeeld. U moet echt zelf een aantal markten bezoeken om de sfeer in u op te nemen!



Bangkok is een metropool zoals er veel zijn in de wereld. Als u niet genoeg kunt krijgen van andere grote steden, zoals New York, Londen, Parijs en ... noemt u maar op, zult u ook geen genoeg van Bangkok krijgen. Maar als grote steden u gek en onrustig maken, zal Bangkok u ook gek en onrustig maken. In feite kan ik me dat nauwelijks voorstellen.
Maar goed, iedereen - ook degene die er geen genoeg van kan krijgen - moet Bangkok uiteindelijk verlaten en verder reizen. Wat is dan uw volgende bestemming?.

De Thais verdelen hun land in de vijf regio's: de Centrale regio, waarin Bangkok ligt, maar bijvoorbeeld ook de historische vroegere hoofdsteden Ayutthaya en Sukhothai, de noordelijke regio, waar plaatsen als Chiang Mai, Chiang Rai en Mae Hong Son ppopulaire bestemming zijn, de noordoostelijke regio , waarin Korat, eigenlijk Nakhon Rachasima geheten, Buri Ram, Khon Kaen en Udon Thani populaire bestemmingen zijn, de oostelijke regio met bijvoorbeeld de provincies Rayong en Trad, en de zuidelijke regio, waar de eilanden als Phuket, Koh Samui en Koh Chang liggen, terwijl in het "diepe Zuiden" plaatsen zoals Hat Yai en Songkla liggen.

***

Het noorden

Ik adviseer u om zeker de stad Chiang Mai in het noorden te bezoeken. Het is de op een na grootste stad in Thailand, ook wel de "Roos van het Noorden" genoemd. Het verkeer kan er ook druk zijn, maar dat is niets vergeleken met Bangkok. Elders op deze site zijn er een aantal pagina's over Chiang Mai en omgeving. Kies ze uit het menu bovenaan.

Verkeer in Chiang Mai Gracht in Chiang Mai

Ziet u wat ik bedoel? Het verkeer is veel prettiger dan in Bangkok. Bovendien is het centrum van de stad omgeven door een ring van grachten, zoals te zien op de foto rechts, waardoor Chiang Mai een speciale sfeer krijgt. (Vergeet niet om op naar beneden te kijken voordat uw vliegtuig landt! U kunt dan de grachtengordel prachtig en duidelijk zien).

En er is een prima markt in Chiang Mai: de Night Bazaar.

Chiang Mai: de Night Bazaar

Dit is een algemene overzicht over de Night Bazaar.
En wat betreft Tempels: in Chiang Mai en de directe omgeving ervan zijn er ten minste 100. Sommige tempels in Chiang Mai behoren tot de mooiste van het land.

Boeddha in Wat Bupparam

Deze Boeddha - in Wat Bupparam - is gemaakt van teakhout en is een van mijn favoriete Boeddha-beelden in Thailand. De schoonheid ervan is adembenemend. Het had een diepe, prachtige zwarte kleur, maar is later wit geschilderd, om redenen die mijn begrip ver te boven gaan.



Het zuiden

Als u graag naar stranden wilt gaan, is uw eerste stop na Bangkok misschien Phuket. De oudste plaats op het eiland Phuket, tevens de hoofdstad van de provincie Phuket, is Phuket Town, maar die stad wordt tegenwoordig aanzienlijk minder door toeristen bezocht dan Patong, met een mooi strand.
Elders op deze site zijn pagina's over het eiland Phuket. Bezoek ze via het menu aan de bovenkant van elke pagina.

Strand van Kamala op Phuket Strand van Patong op Phuket

Zoals u kunt zien op de linker foto, is het strand van Kamala op Phuket niet druk, maar ligt het als het ware op u te wachten. Maar ook het strand van het zeer toeristische Patong is relatief rustig. Het dorp Patong, is echter niet zo rustig, en naar mijn bescheiden mening foeilelijk.

Hat Yai

U kunt ook naar de "diepe zuiden" gaan, tot aan de grens met Maleisië, maar de steden dar zijn nogal saai en tegenwoordig niet meer veilig. De foto hierboven laat het centrum van Hat Yai zien, de meest zuidelijke stad die als veilig te beschouwen is en erg populair vanwege de import-artikelen uit Maleisë. Zoals u ziet is de sfeer er heel anders dan in Bangkok of Chiang Mai!

***

Centraal Thailand

Ik heb nog niets geschreven over het centrale deel van Thailand. Dat deel is ook zeker een bezoek waard. In de eerste plaats moet u daar een bezoek brengen aan de oude hoofdstad Sukhothai, dat wil zeggen, als u van het bekijken van zeer oude gebouwen en Tempels houdt.

Tempel in Sukhothai

Hier is een voorbeeld van wat je kunt verwachten in Sukhothai. De gehele oude stad van Sukhothai staat onder bescherming van UNESCO, als onderdeel van het Wereld Erfgoed.

Boeddha in Phitsanuloke

Ik wil uw aandacht ook vestigen op Phitsanuloke, niet ver van de Sukhothai, dus u kunt uw bezoeken aan die plaatsen combineren.
In Phitsanuloke, in de Tempel met de bijnaam "Wat Yai" ("Grote Tempel") vindt u het hierboven afgebeelde Boeddha-beeld, dat beschouwd wordt als het mooiste van alle Thaise Boeddha-beelden. In Bangkok denk u het misschien al gezien te hebben in de "Marmeren Tempel", maar dat is maar ten dele waar. De Boeddha in de Marmeren Tempel in Bangkok is een kopie van die in Phitsanuloke. Het echte beeld staat dus in Phitsanuloke! Het is meer dan 2 meter hoog.



Het noordoosten

Het noordoostelijke deel van Thailand is bekend om zijn overblijfselen uit de Khmer cultuur. Dit deel van Thailand heeft een agrarische traditie (rijst!) en hier wordt veel Thaise zijde vervaardigd.

Khmer Tempel in Phimai

Een fraai voorbeeld van Khmer-cultuur kan worden gevonden in Phimai, de meest populaire dagtrip vanuit Korat (officieel Nakhon Rachasima).
De afgelopen twee pagina's heb ik geprobeerd om u een eerste indruk te geven van Thailand. Over veel plaatsen die hier genoemd zijn, zijn aparte pagina's elders op de site te vinden.

Klik hier voor Deel 3, met een een paar praktische tips voor een eerste bezoek


***

***

Privacy verklaring voor deze site