English / Nederlands

Thailand

Click to see the Thai Proverb of the Day!

Tempels in (en rond) Bangkok (Deel 6)

Bangkok heeft honderden tempels ("Wats"). Ooit dacht ik dat het mogelijk zou zijn om ze allemaal te fotograferen (in een aantal jaren). Ik weet nu wel beter. Op deze pagina's vindt u enkele van de beroemdste en mooiste tempels in Bangkok en directe omgeving.Hoewel ik u adviseer om deze pagina's op volgorde te bekijken, kunt u rechtstreeks naar een van de tempels op deze serie pagina's gaan met behulp van het menu aan de linkerkant.

Wat Arun

Wat Arun bij zonsondergang

Wat Arun wordt ook wel de "Tempel van de dageraad" genoemd. Deze naam komt uit een legende, die vertelt dat koning Taksin hier uit Ayutthaya is aangekomen bij het ‚Äč‚Äčochtendgloren, in 1767, nadat die stad was ingenomen en geplunderd door de Birmezen. Toen was Wat Arun nog maar een kleine tempel. Koning Taksin wilde er een grote tempel van maken, waar de Smaragden Boeddha zou komen te staan, die nu in Wat Phra Kaew staat.
De huidige gebouwen werden gebouwd of voltooid onder koning Rama I, koning Rama II en Koning Rama IV. Koning Rama IV heeft de versierselen van aardewerk toegevoegd (zie hieronder).
Hoewel de foto hierboven de tempel laat zien bij zonsondergang, geeft hij enige indruk hoe hij eruit ziet bij zonsopgang. Bezoek aan de tempel overdag, want hij is 's avonds gesloten.

Poort van Wat Arun Pagode van Wat Arun

Hoogstwaarschijnlijk komt u per boot aan. De Express boot stopt niet bij Wat Arun. Dus moet u de rivier met een pont oversteken. De poort op de linker foto is de plaats waar u met de pont zult aankomen. Als u zich al aan de Thonburi kant van de rivier bevindt, kunt u ook naar Wat Arun met een taxi of tuk-tuk.
De rechter foto toont de beroemde pagode (prang), het "handelsmerk" van Wat Arun, van dichtbij.

Detail van de pagode van Wat Arun Kleiner detail van de pagode

De pagode is inderdaad het beroemdste deel van Wat Arun. De twee bovenstaande foto's tonen er een paar details van. Zoals u kunt zien op de rechter foto, is de pagode versierd met delen van aardewerk, die werden aangebracht tijdens het bewind van Koning Mongkut (Koning Rama IV).

Bot van Wat Arum Rond de Bot

Hoewel de meeste mensen alleen naar de pagode (en zoals ik hoop te laten zien) daartdoor veel interessante dingen missen, is Wat Arun een normale Tempel, met een "bot" waar een grote Boeddha staat, en staan er ook elders op het terrein Boeddha's.

Geboorte van de Boeddha Verlichting van de Boeddha Onderwijzende Boeddha

Rond de pagode staan vier kleine heiligdommen, die de vier belangrijkste gebeurtenissen in het leven van de Boeddha symboliseren. U vindt ze in de buurt van de hoeken, als u rond de pagode loopt, op de "eerste verdieping". Deze vier kleine heiligdommen worden door bezoekers vaak over het hoofd gezien en ze staan - vreemd genoeg - in geen van mijn reisgidsen voor Thailand. Hier zijn ze. De drie afbeeldingen hierboven tonen (in deze volgorde) de geboorte van de Boeddha, de Verlichting van de Boeddha en de onderwijzende Boeddha.De Boeddha gaat het Nirvana binnen

De vierde belangrijke gebeurtenis in het leven van de Boeddha is zijn binnengaan in het Nirvana. Deze vier kleine heiligdommen zijn interessant en u , als bezoeker van Hasekamp Net, moet ze niet vergeten te bekijken!

Blik vanaf Wat Arun Verkeer op de rivier bij Wat Arun

Vanaf de pagode heeft u een goed uitzicht over "Koninklijk Bangkok". en over het drukke verkeer op de Chao Phraya Rivier. Op de linker foto ziet u de poort waar de pont aanlegt.
Wanneer u met de veerboot terug gaat naar de andere kant van de rivier, neem dan nog een foto van Wat Arun. U krijgt Wat Arun dan mooi te zien vanaf de rivier. Alsu een foto in de schemering wilt nemen, ga dan terug rond zes uur inde ochtend of in de avond.

(bovenkant van de pagina)

Verwante pagina's: De Chao Phraya Rivier (twee pagina's)

Klik hier om verder te gaan***

***

Privacy verklaring voor deze site