English / Nederlands

Thailand

Click to see the Thai Proverb of the Day!

Tempels in (en rond) Bangkok (Deel 5)

Bangkok heeft honderden tempels ("Wats"). Ooit dacht ik dat het mogelijk zou zijn om ze allemaal te fotograferen (in een aantal jaren). Ik weet nu wel beter. Op deze pagina's vindt u enkele van de beroemdste en mooiste tempels in Bangkok en directe omgeving.Hoewel ik u adviseer om deze pagina's op volgorde te bekijken, kunt u rechtstreeks naar een van de tempels op deze serie pagina's gaan met behulp van het menu aan de linkerkant.

Wat Pailom

Boeddha bij Wat Pailom

Wat Pailom is een "bostempel" (een tempel die in het bos ligt). Verwar Wat Pailom niet met een kleine tempel met dezelfde naam op Koh Kred (een klein eiland in de buurt van Bangkok Noi, waar je overigens veel leuke aardewerkwinkels vindt. Op de foto een Boeddha-beeld bij Wat pailom.

Tot mijn grote spijt is een belangrijk deel van het bos bij Wat Pailom verdwenen tussen mijn eerste en tweede bezoek aan deze mooie plaats. Toch maakt het grote aantal Aziatische ooievaars (Asian Bill Storks) een bezoek aan deze plek meer dan waard!

Steiger bij Wat Pailom Ooievaars bij Wat Pailom

De tempel die u wilt zien is Wat Pailom in Pathum Thani . Pathum Thani ligt iets ten noorden van Bangkok. Ik geef geen gedetailleerde beschrijving om er te komen. Ik denk dat een taxi is de beste manier om er te komen. U zegt de chauffeur gewoon dat u naar naar Wat Pailom in Pathum Thani wilt gaan.
Hoewel onze chauffeur wat moeite had om het te vinden, zijn we er uiteindelijk gekomen. Vanaf de weg kunt u al een deel van de ooievaars in de lucht zien (rechter foto). U kunt ook naar Wat Pailom per boot (linker foto), maar die route is erg moeilijk te vinden.

Brug naar de ooievaars Boom met ooievaars
De bomen met de ooievaars niet meer in de buurt van de uitkijktoren, vlakbij de aanlegsteiger, maar ze zijn nu (althans tijdens mijn laatste bezoek!) aan het eind van deze brug (linker foto). Wanneer u het einde van deze brug komt, ziet u een adembenemend beeld: honderden ooievaars in de bomen!
Close-up van de ooievaars (1) Close-up van de ooievaars (2)
U zult waarschijnlijk niet snel genoeg krijgen van het kijken naar deze mooie vogels. Deze soort is typisch voor Aziƫ.
Wanneer u daar staat zult u nauwelijks kunnen geloven dat de Thaise regering serieuze plannen had om al deze vogels af te schieten door het leger, in de tijd dat de vogelgriep in Thailand heerste. Gelukkig is dat dwaze plan nooit uitgevoerd.
Meer ooievaars Close-up van de ooievaars (3)
Kijkt u nog maar eens goed voor u vertrekt, want een dergelijke enorme concentratie Aziatische ooievaars is waarschijnlijk alleen te zien hier bij Wat Pailom, in Surat Thani, in Thailand.

(bovenkant van de pagina)Wat Chedi Hoy

Chedi bij Wat Chedi Hoy Detail van de Chedi bij Wat Chedi Hoy

Wanneer u de moeite hebt genomen om naar Wat Pailom te gaan, kunt u het best ook nog bij Wat Chedi Hoy gaan kijken! Dat is relatief dichtbij en uw taxichauffeur zal het wel weten te vinden. In ons geval weesde taxichauffeur ons op het bestaan ervan.
Wat Chedi Hoy heeft een Chedi, gemaakt van oesterschelpen. De rechter foto hierboven toont een detail in close-up. Deze Chedi is indrukwekkend, dat zult u met mij eens zijn wanneer u deze foto's bekijkt. De tempel zelf is niet interessant.

Chedi near Wat Chedi Hoy

Als u van de kant komt die het meest voor de hand ligt, ziet u bij de ingang van de straat vóór Wat Chedi Hoy ook al een Chedi, gemaakt van oesterschelpen. Dat is niet degene die het fraaist is en op de foto's staat! U moet dus nog doorrijden.
Naast de tempel is een klein museum met een aantal archeologische vondsten uit de omgeving. Ga in ieder geval kijken naar de Chedi aan het begin van de straat en naar de Chedi bij Wat Chedi Hoy!

(bovenkant van de pagina)

Klik hier om verder te gaan


***

***

Privacy verklaring voor deze site