English / Nederlands

Thailand

Click to see the Thai Proverb of the Day!

Tempels in (en rond) Bangkok (Deel 2)

Bangkok heeft honderden tempels ("Wats"). Ooit dacht ik dat het mogelijk zou zijn om ze allemaal te fotograferen (in een aantal jaren). Ik weet nu wel beter. Op deze pagina's vindt u enkele van de beroemdste en mooiste tempels in Bangkok en directe omgeving.


Hoewel ik u adviseer om deze pagina's op volgorde te bekijken, kunt u rechtstreeks naar een van de tempels op deze serie pagina's gaan met behulp van het menu aan de linkerkant.

***

Verwante pagina: Phuttha Monthon Park met mooie Boeddhistische kunst.

***

Wat Suthat

De Grote Schommel

Wat Suthat is ook al een tempel die zeker een bezoek waard is. Hij is waarschijnlijk vooral bekend vanwege de "Grote Schommel" ("Giant Swing)". Hier werden in het verleden ceremonies gehouden, waarbij een soort boot aan het frame van de schommel hing, die dan hevig bewogen werd. Op zeer oude foto's is dat soms wel te zien. Dit heeft geleid tot een aantal ongelukken, en uiteindelijk is men met deze ceremonies gestopt. Het frame van de schommel staat er nog is te zien vanuit de wijde omgeving. Zie de bovenstaande foto.
Het is wellicht het vermelden waard dat het hout waaruit de "Grote Schommel" werd gemaakt, geschonken is door Louis Leonowens, de zoon van Anna Leonowens. dat is de Anna uit "Anna and the King" en uit "The King and I". U kunt meer over Anna lezen op mijn pagina over haar. Een link ernaar staat in het menu bovenaan de bladzijde.

Boeddha in Wat Suthat Muurschildering in Wat Suthat

De Boeddha in Wat Suthat is indrukwekkend, maar dat vind ik van de meeste Thaise Boeddha-beelden. Het model is iets anders dan wat u meestal ziet. Dus bekijk het eens goed. Er is weinig licht binnen, maar een foto als hierboven is er goed te maken. Ik geef er de voorkeur aan om zonder flitslicht te fotograferen. Dat geeft een natuurlijker effect.
De muurschilderingen in Wat Suthat zijn erg mooi en bijzonder. Loop niet naar buiten, zoals de meeste bezoekers doen, zonder ernaar te kijken! Op de foto hierboven laat een detail van de muurschilderingen zien.

Gebouw van Wat Suthat

Tenslotte laat ik u het hoofdgebouw van Wat Suthat zien. Het kan maar net op de foto, wanneer u zich op het terrein bevindt!
wanneer u weer op straat komt, zult u zien dat er in deze buurt veel winkels zijn die Boeddha-beelden (in alle denkbare maten) verkopen. Loop er eens rond! Het is overigens verboden om Boeddha-beelden te exporteren zonder een vergunning.

(bovenkant van de pagina)Wat Rakhang

Boeddha in Wat Rakhang

Wat Rakhang ("Rakhang" betekent "Tempelklok") ligt aan de Chao Phraya River, niet erg ver van Wat Arun.
De tempel is niet alleen interessant vanwege de fraaie Boeddha (zie de foto hierboven) en zijn fraaie muurschilderingen (sorry, helaas geen foto bij de hand), maar ook vanwege het houten bibliotheek-gebouw. Wat Rakhang dateert uit de Ayutthaya-periode, maar is ingrijpend verbouwd gedurende de regeringsperiode van Koning Rama I, die gewoond heeft in het gebouw dat nu de bibliotheek is, voordat hij Koning was en de Chakri Dynastie vestigde.

Library of  Wat Rakhang Portrait of King Rama I in Wat Rakhang

De linker fot hierboven (de bibliotheek) is de vroegere huisvesting van Koning Rama I, nu een klein museum. Neem even de tijd om het te bekijken. Veel toeristen zien het over het hoofd!
In dit kleine museum vindt u Boeddhistische boeken. Die hebben niet de vorm van de boeken die wij kennen, maar bestaan uit grote vellen papier, gevouwen als een soort waaier. Ook vindt u er een mooi portret van Koning Rama I (rechter foto hierboven) en wat antiek meubilair. Zoals gezegd, dit kleine gratis museum verdient uw aandacht.
Wat Rakhang, kan gemakkelijk per Express Boat Service bereikt worden. Bezoek Wat Arun daarna. Die tempel is vlakbij.

Stupa of Wat Rakhang

Let ook op de grote witte stupa (u kunt hem niet missen) met Boeddha's die met bladgoud bekleed zijn aan de vier zijden. Bij deze stupa treft u ook de Tempelklok ("Rakhang") aan.

King Taksin shrine Gate of Wat Rakhang

Twee verdere punten om aandacht aan te besteden voordat u Wat Rakhang verlaat:
Naast Wat Rakhang staat een niet zo groot gebouw, dat een eerbetoon is voor Koning Taksin. De linker foto hierboven toont de beelden die erin staan (op de eerste verdieping).
En op de rechter foto hierboven, tenslotte, staat de poort van Wat Rakhang, die u ook niet zou moeten missen.

(bovenkant van de pagina)Klik hier om verder te gaan


***

***

Privacy verklaring voor deze site