English / Nederlands

Alle foto's op deze pagina zijn gemaakt met een Sony Cybershot FD717 digitale camera.

Thailand

Click to see the Thai Proverb of the Day!

Phuttha Monthon Park (Deel 1)

Phuttha Monthon Park is een Boeddhistisch Religieus Park. Het is een plaats om tot rust te komen en om na te denken, het bevat een erg mooie grote Boeddha en vier interessante monumenten die de hoogtepunten uit het leven van de Boeddha weergeven.
Het bevat ook de mooiste moderne (d.w.z. hedendaags, maar in klassieke stijl)Boeddhistische kunst die ik ooit in Thailand gezien heb. Ga met mij mee op een rondgang door dit park.Boeddha in Phuttha Monthon park

Phuttha Monthon Park werd geopend om 2500 jaar Boeddhisme te gedenken. Jet de aanleg werd begonnen in het Boeddhistische jaar 2500 (1957) en het was voltooid in de boeddhistische jaar 2521 (1978). De aanleg van het park en de gebouwen erin duurde dus 21 jaar! Als ik u de "Wiharn" hieronder laat zien zult u waarschijnlijk begrijpen waarom de bouw zoveel tijd in beslag nam. Het park werd geopend door koning Bhumibol Adulyadej.
Het ligt ten westen van Bangkok, min of meer op de weg naar Nakhon Pathom. Uw taxichauffeur weet het zeker te vinden! Het is niet te ver om er met een taxi heen te gaan. Voel u niet verdwaald wanneer u geen taxi of bus ziet om terug te gaan. Loop gewoon naar de ingang of naar een van de zijkanten van het Park, en u zult zeker taxi's, shuttle-busjes van warenhuizen in Bangkok of gewone lijnbussen zien, waarmee u terug kunt gaan naar Bangkok. Ik garandeer u dar u binnen een kwartier vervoer terug hebt.
De foto boven deze tekst toont het grote Boeddha-beeld, dat het middelpunt of - als u dat liever zegt - het hart van het park vormt. Deze Boeddha is gemaakt van brons, en is ongeveer 16 meter hoog.

***

De vier monumenten, die de hoogtepunten uit het leven van de Boeddha symboliseren

Geboorte van de Boeddha Verlichting van de Boeddha

Het park bevat - onder andere - vier monumenten, die de vier belangrijkste gebeurtenissen in het leven van de Boeddha symboliseren:
1) De linker foto hierboven symboliseert de geboorte van de Boeddha. Die wordt gesymboliseerd door zeven stenen. Boeddhisten geloven namelijk dat de Boeddha, onmiddellijk na zijn geboorte, zeven stappen liep op lotusbloemen. Dit wordt vaak afgebeeld in Boeddhistische kunst. Vandaar dat de zeven stenen, die zeven lotusbloemen voorstellen.
2) De rechter foto hierboven symboliseert de Verlichting van de Boeddha. De verlichting vond plaats op een moment waarop de Boeddha zat te mediteren onder een "Bodi boom". Dat is hier prachtig uitgebeeld.

Onderwijs door de Boeddha De Boeddha gaat het Nirvana binnen

3) Op de linker foto boven deze tekst is het monument afgebeeld, dat het onderwijzen door de Boeddha voorstelt. De vijf "zetels" voor de zetel van de Boeddha symboliseren de eerste vijf volgelingen (discipelen) van de Boeddha.
4) De rechter foto hierboven verbeeldt het binnengaan in het Nirvana door de Boeddha.De Wiharn

Wiharn Blik op het park

Voor mij is de ultieme bezienswaardigheid in Phuttha Monthon Park de Wiharn. Dit is een ruimte, waarin alle belangrijke boeddhistische teksten worden bewaard, met gouden letters in marmeren stenen gehouwen. In totaal zijn er 1418 stenen.
De Wiharn , waarin ze worden bewaard, ligt op een zodanige plaats, dat vanaf de ingang van het gebouw de grote Boeddha, in het hart van het park, kan worden gezien.
De linker foto boven deze tekst laat de Wiharn zien zoals u, bezoeker, hem zult zien als u er binnengaat.
De rechter foto geeft een blik op het park. Het hele park is zeer de moeite waard om een lange wandeling in te maken. Daarom laat ik het hier, naast de Wiharn zien.

Geschriften in de Wiharn Stene  met geschriften

De twee bovenstaande foto's laten een deel van de zeer grote interieur van de Wiharn van Phuttha Monthon Park zien. Wat u ziet op deze foto's zijn slechts een heel klein gedeelte van de grote binnenruimte. De Wiharn bevat 1418 stenen met de Heilige geschriften.
Op het bovenste gedeelte van de wanden van de Wiharn zijn honderden, zo niet duizenden, Boeddhistische religieuze schilderijen gemaakt. Een aantal ervan kunt u zien op de volgende pagina. Wat u hier ziet behoort tot de mooiste Boeddhistische kunst uit Thailand. De beste kunstenaars die er op dat moment waren hebben eraan gewerkt.

Klik hier om verder te gaan


***

***

Privacy verklaring voor deze site