English / Nederlands

Alle foto's op deze pagina zijn gemaakt met een Sony Cybershot FD717 digitale camera.

Thailand

Click to see the Thai Proverb of the Day!

Phuttha Monthon Park (Deel 2)
(Deel 1)

Phuttha Monthon Park is een Boeddhistisch Religieus Park. het is een plaats om tot rust te komen en om na te denken, het bevat een erg mooie grote Boeddha en vier interessante monumenten die de hoogtepunten uit het leven van de Boeddha weergeven.
Het bevat ook de mooiste moderne (d.w.z. hedendaags, maar in klassieke stijl)Boeddhistische kunst die ik ooit in Thailand gezien heb. Ga met mij mee op een rondgang door dit park.
Schilderingen in de Wiharn

Boeddhistische kunst (1)

Ik vind dat de schilderingen in de Wiharn van dit park tot de beste (moderne) Boeddhistische kunst behoren die ik tot nu toe in Thailand heb gezien. De stijl is gebaseerd op de oude Boeddhistische kunst, zoals die kan worden gezien in veel tempels, overal in Thailand.

Boeddhistische kunst (2) Boeddhistische kunst (3)

Boeddhistische kunst (4) Boeddhistische kunst (5)

Hierboven ziet u nog vier van de vele honderden schilderijen in de Wiharn van Phutta Monthon park. Ik denk dat het niet erg zinvol is om te proberen om de betekenis van deze schilderijen te verklaren. Ik ben zelf geen Boeddhist, en hoewel ik in de loop der jaren wel wat geleerd heb over het Boeddhisme, zou iedere poging om in dit korte bestek de betekenis uit te leggen mislukken. Beschouw deze religieuze schilderijen als kunstwerken en geniet ervan.

Boeddhistische kunst (6)

Zoals gezegd, het zou onmogelijk zijn om hier meer dan een fractie van de vele honderden schilderijen op de wanden te laten zien. Als deze kunst u aanspreekt moet u beslist zelf naar Phuttha Monthon park om alles met eigen ogen te bekijken.
Vreemd genoeg is dit park is niet populair bij toeristen. U zult er waarschijnlijk praktisch alleen zijn (tenzij u er op een van de Boeddhistische feestdagen heen gaat). Dat is echter geen reden om er niet heen te gaan!Het Wassen Beelden museum ("Human Imagery Museum")

En nu u toch in Phuttha Monthon park bent, is dit het juiste moment om ook een bezoek te brengen aan de Thaise versie van een Wassen Beelden museum (plaatselijk bekend onder de naam Human Imagery Museum). Het is dicht in de buurt van het park, dus combineer uw bezoek aan het park met een bezoek aan het museum.

Monnik

Er zijn enkele redenen te bedenken waarom u niet naar dit museum zou moeten gaan, bijvoorbeeld omdat u als vreemdeling een (veel) hogere entreeprijs moet betalen dan een Thai, maar ik geloof dat er meer redenen zijn waarom u wel zou moeten gaan.
In een van de afdelingen van dit niet erg grote museum ziet u een aantal beroemde monniken, zoals het beeld hierboven. Dit heeft voor ons, vreemdelingen, niet dezelfde betekenis als voor boeddhisten, maar toch is dit deel ook interessant. Er staan korte levensbeschrijvingen van de afgebeelde Monniken op de muren, zodat het u ook iets zegt.

De RAMA Dynastie De Koningin-moeder

Een van de hoogtepunten van het museum zijn de wassen beelden van de volledige RAMA-dynastie tot dusverre, met uitzondering van het nog in leven zijnde lid, koning Bhumibol Adulyadej (koning Rama IX). Zie de linker foto voor al zijn voorouders, vanaf koning Rama I.
In 2000 werd - na haar overlijden - het beeld van de koningin-moeder (de moeder van koning Rama IX) toegevoegd aan de koninklijke kamer. Zie de rechter foto hierboven.

De schakers

Een ander deel van het museum is gewijd aan sport en spel. Ik toon u uit dit gedeelte "de schakers". Ook kinderspelen zijn in dit gedeelte te zien.

Sunthorn Phu

En erg interessant en spectaculair is het gedeelte, gewijd aan de beroemde Thaise dichter Sunthorn Phu en zijn bekendste werken. De scène uit een van zijn werken is te groot om te fotograferen. Ik heb daarom alleen een foto van de meester zelf gemaakt. Zie hem hierboven.
Het licht was verre van ideaal om te fotograferen in het museum. Dat is de reden waarom deze foto's niet van de kwaliteit die u gewend bent als bezoeker van deze site. Maar soms moet je de omstandigheden nemen zoals ze zijn.Hopelijk zijn deze paar foto's van het Human Imagery Museum genoeg om u te laten beslissen of u erheen wilt gaan. U kunt teruggaan naar Bangkok met de lijnbus. Er komen diverse bussen voorbij het ​​museum, die stoppen stoppen wanneer u een teken geeft.


***

***

Privacy verklaring voor deze site