English / Nederlands

Thailand

Click to see the Thai Proverb of the Day!

Phuket (Deel 1)

Het eiland Phuket is de rijkste provincie van Thailand. Het toerisme is de belangrijkste bron van inkomsten. Hoewel de meeste toeristen hun vakantie doorbrengen op de stranden, is de hoofdstad van de provincie, Phuket Town of Phuket City, een bezoek meer dan waard.Phuket Town (Phuket City)

Fontein in Phuket Town Oud Sino-Portugeese Huis

Op een centraal punt in Phuket Town vindt u de fontein (linker foto), die dicht bij de markt is en ook dicht bij de haltes van de bussen die het transport naar andere delen van het eiland verzorgen.
Maar hij is ook dicht bij de fraaie, historische, Sino-Portugese gebouwen, waarvan er een te zien is op de rechter foto.

Voormalige Chinese School Chinees altaar

Wanneer u vanaf de fontein Yawaraj Road (spreek uit "Yawarat") in loopt, gaat u het historische Sino-Portugese deel van de stad in. In die richting vindt u de the oude Chinese school, nu een museum (linker foto). er zijn diverse Chinese altaren in Phuket Town. Ik heb het altaar gekozen dat op de rechter foto staat. Dat altaar is in het historische centrum.

Oude straat in Phuket Town Oud Chinees Huis

Het wordt nu tijd om een wandeling te maken door Dibuk Street en Thalang Road, om een aantal oude Chinese gebouwen te zien. U vindt ook mooie voorbeelden in Yawaraj Road, Phang Nga Road en Krabi Road. Die straten zijn stuk voor stuk de moeite waard. Op de linker foto ziet u zo'n oude Chinese straat.
De rechter foto laat een oud Chinees huis zien, zoals er veel zijn in de genoemde straten. Enkele van die oude Chinese huizen worden nu gebruikt als restaurant.

Soi Rommanee de voornaamste klokkentoren

Er zijn nog (minstens) twee plaatsen die u ook moet zien in het oude (antieke) Phuket. op de linker foto ziet u Soi Rommanee (dat is de spelling die een officieel document uit Phuket gebruikt). Vroeger was dit een straatje met een dubieuze reputatie, vanwege de prostitutie die er was. Tegenwoordig is de straat gerenoveerd en zijn er een paar winkels. Ik denk dat de straat nog wat aantrekkelijker gemaakt zou kunnen worden, maar vanwege het beruchte verleden moet u het in ieder geval bezoeken.
Er zijn ook enkele klokkentorens in Phuket Town. De bekendste staat in het centrum van het oude Phuket. Zie de rechter foto hierboven. Hij staat dicht bij Thalang Road en ook dicht bij Ratsada Road. Ik kan me niet voorstellen dat u hem niet zult zien.Het meest gefotografeerde huis

Dit moet wel het meest gefotografeerde oude huis in Phuket zijn. De eigenaar had bordjes opgehangen aan de straatkant, waarop staat dat het privé terrein is en het verboden is om te betreden, maar dat is meer een in wanhoop gedane poging om de dagelijks aanwezige fotografen te proberen weg te houden.
Maar in 2014 is dit gebouw als restaurant in gebruik genomen en is het terrein voor iedereen toegankelijk.

De nieuwe markt Phuket bus

Nu wordt het tijd om wat te winkelen in Phuket Town. De inwoners gaan gewoon naar de open markt, of naar de (in 2010 geopende) nieuwe overdekte markt (linker foto). De open en overdekte markt liggen vlak bij elkaar.
In de straat waaraan de markten liggen vindt u ook alle bussen naar andere bestemmingen op het eiland (Patong, het aquarium, Rawai, Karon etc.). Op de rechter foto ziet u een typische "interliner" uit Phuket. Die zijn erg oud. Vreemd genoeg hebben ze vrijwel nooit ongelukken. De eerste keer dat ik ooit las over een bus-ongeluk op Phuket was in 2011,maar dat was een grote zeldzaamheid.

Robinson Super Cheap

Voor uw normale inkopen kunt u naar Central Department Store, Big C, Tesco Lotus (geen foto's) of naar de tegenwoordig minder bezochte warenhuizen als Robinson en Ocean Shopping Mall (allebei te zien op de linker foto), die tegenwoordig wat goedkoper zijn door de concurrentie door de genoemde giganten. Of u kunt met de locale bus lijn 2 naar de winkel gaan waarvan de naam alles zegt: Super Cheap (rechter foto). Deze gigantische winkel is volledig herbouwd in 2013 (of was het 2014?) nadat een grote brand het oude gebouw totaal verwoest had.

Klik hier om verder te gaan


***

***

Privacy verklaring voor deze site