English / Nederlands

Thailand

Click to see the Thai Proverb of the Day!

Phuket (Deel 4)
(Deel 1)

Het eiland Phuket is de rijkste provincie van Thailand. Het toerisme is de belangrijkste bron van inkomsten. Hoewel de meeste toeristen hun vakantie doorbrengen op de stranden, is de hoofdstad van de provincie, Phuket Town of Phuket City, een bezoek meer dan waard.A tocht rond het eiland (vervolg en einde)

De Heldinnen van Phuket De Heldinnen in detail

Waar u ook vandaan komt of heen gaat op Phuket, u zult altijd het standbeeld van de Heldinnen van Phuket passeren. Waarschijnlijk al op de eerste dag, want op uw rit van het vliegveld naar welke willekeurige plaats dan ook, komt u er al langs. Elke chauffeur zal een "wai" maken wanneer hij het standbeeld passeert.
Volgens de overlevering hebben deze beide dames, toen Phuket ooit werd aangevallen het idee gekregen om een groot aantal vrouwen als soldaten aan te kleden, waardoor de vijand werd afgeschrikt, omdat die een veel groter leger zag dan verwacht werd.
Dit standbeeld is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland, hoewel weinig toeristen de moeite nemen om uit de auto te stappen en er een foto van te maken.

Gouden Boeddha van Wat Phra Thong

Veel tuk-tuk chauffeurs op Phuket zullen proberen om u naar Wat Phra Thong te brengen. De bezienswaardigheid daar is de Gouden Boeddha, gedeeltelijk in de grind begraven. Het verhaal wil dat een kleine jongen zijn dier vastmaakte aan een pen die uit de grond stak, en ontdekte dat dit een deel van het hoofd van de Boeddha was. De Boeddha werd gedeeltelijk opgegraven en bleek van goud gemaakt te zijn.
Omdat de Boeddha bedekt is met een laag cement kan niemand (meer) nagaan of hij inderdaad uit goud bestaat. Zij dat zoals het is, u moet hem gezien hebben. Naast de kleine tempel is een, eveneens klein, museum met opgravingen uit de omgeving.

Rubber plantage Rubber boom

Overal op Phuket, in het bijzonder in het noordelijke gedeelte, waar we nu zijn, kunt u rubberplantages zien. De foto's hierboven tonen een aantal rubberbomen en een detail, dat laat zien hoe de latex daaruit gewonnen wordt. Dit is geen toeristische attractie, maar nog steeds een echte industrie.

/

Jungle in Phuket (1) Jungle in Phuket (2)

In het Thalang district (in het noordelijke gedeelte van Phuket) is een natuurpark met een klein stukje echte jungle. Het is niet ver van het museum van Thalang. Onderschat een wandeling in dit stukje jungle niet! De vochtigheid is er 100% en u moet onder de douche en nieuwe kleren aan doen om weer bij te komen van die vochtige hitte. U zult er geen wilde dieren tegenkomen, maar een adder of een andere kleine slang is er wel te vinden.Strand van Mai Khao Bloem op het stand van Mai Khao

Iets dat nauwelijks bekend is bij buitenlanders, is dat er vlak bij het vliegveld ook mooie stranden zijn. Het bekendste voorbeeld is het strand van Mai Khao. Zoals de meeste stranden van Phuket is het - zoals u kunt zien - erg rustig. Ik heb er een paar mooie wilde bloemen gezien (rechter foto). Als u er ooit terecht komt, zult u ontdekken dat er veel (zeer kleine) eethuisjes op het strand zijn. Elders op Phuket heb ik die nooit gezien.

Uitzicht van tempel op Koh Sireh Boeddha in de tempel op Koh Sireh

Tenslotte wilik u nog de tempel op Koh Sireh, een klein eilandje ten oosten van Phuket Town, laten zien. Ook deze bezienswaardigheid is niet erg bekend, maar toch de moeite waard. De Boeddha is een grote liggende Boeddha.

Ik hoop dat ik u op deze pagina's over Phuket heb laten zien dat Phuket meer is dan Patong. In het bijzonder Phuket Town is uw belangstelling zeker waard. Ik kies daar altijd mijn hotel wanneer ik in Phuket ben. Ik kan geen genoeg krijgen van deze mooie, kleine stad.
Verder hoop ik dat ik u een paar vrijwel onbekende bezienswaardigheden op het eiland Phuket heb laten zien.


Het laatste nieuws uit Phuket door de Phuket Gazette:

The local paper with the international audience


***

***

Privacy verklaring voor deze site