English / Nederlands

Thailand

Click to see the Thai Proverb of the Day!

Phuket (Deel 3)
(Deel 1)

Het eiland Phuket is de rijkste provincie van Thailand. Het toerisme is de belangrijkste bron van inkomsten. Hoewel de meeste toeristen hun vakantie doorbrengen op de stranden, is de hoofdstad van de provincie, Phuket Town of Phuket City, een bezoek meer dan waard.A tocht rond het eiland (vervolg)

De Grote Boeddha Hoofd van de Grote Boeddha

Een bezienswaardigheid die u zeker moet bezoeken is de Grote Boeddha (Big Buddha). Hij is te vinden dicht bij de westkust van Phuket, op een hoge heuvel tussen Wat Chalong and Kata. Maar u kunt hem echt niet missen. Vanaf de plaats waar de Grote Boeddha staat kunt u een groot deel van het eiland zien. En omgekeerd kunt u de Grote Boeddha vanaf veel plaatsen op het eiland Phuket zien. De Grote Boeddha is voor het publiek geopend sinds 2009. Hij is 47 meter hoog, en sinds hij is voltooid is het een van de Heiligste plaatsen op Phuket.

Kata en Karon Strand bij Kata of Karon

Nu is het tijd om verder te rijden naar wat volgens mij het mooiste uitzichtpunt op Phuket is, en zeker een van de mooiste uitzichtpunten in Thailand. Iedere chauffeur weet u er te brengen.
Hier is het: Op de linker foto hierboven zie u Kata en Karon vanaf het uitzichtpunt boven de twee dorpen. Zoals u ziet op de rechter foto ziet (ik weet echt niet meer welke van de twee het is) zijn de stranden erg rustig en mooi, net als de dorpen. Ook hier kunt u genieten van een rustige strandvakantie.

Blik op Patong Straat in Patong

Velen van u zullen zich door een reisbureau wijs hebben laten maken dat u naar Patong, moet gaan, en velen van u zullen dit advies opgevolgd hebben, vrees ik. Hoewel de plaats er van een afstandje mooi uitziet (linker foto) heb ik een gruwelijke hekel aan de manier waarop de straten verpest zijn met lelijke borden (rechter foto). Maar dat is niet het enige dat me tegenstaat aan Patong. De verkopers op straat zijn gewoon agressief. Ze bespringen u bijna letterlijk wanneer u niet bij elk van hen een groot aantal artikelen wilt kopen. Patong is de plaats in Thailand die ik het meest haat. Op deze pagina's meen ik u genoeg alternatieven op Phuket te hebben laten zien waar u van een rustige (strand)vakantie kunt genieten zonder door agressieve verkopers besprongen te worden! (En dan heb ik het nog niet eens gehad over te tuk-tuk chauffeurs die voor een ritje van de ene kant van het dorp naar de andere 500 Baht durven te vragen).

Wat ChalongDe laatste plaats op het zuidelijke gedeelte van Phuket die we gaan bezoeken is Wat Chalong. Deze "Wat" bestaat tegenwoordig uit twee gebouwen. Het nieuwste van de twee gebouwen is nu het belangrijkste.

In Wat Chalong (1) In Wat Chalong (2)

In dit nieuwe gebouw (dat gebouwd is in de eerste jaren van de 21ste eeuw) kunt u rijk versierde ruimten zien op diverse verdiepingen, inclusief een aantal fraaie Boeddha beelden. En op de bovenste verdieping bevindt zich een Boeddha relikwie (niet gefotografeerd).

Oorspronkelijke Wat Chalong gebouw De drie monniken van Wat Chalong

Het oorspronkelijke gebouw van Wat Chalong is te zien op de linker foto hierboven. Het is het gebouw waar drie monniken met genezende krachten worden vereerd. U ziet op de rechter foto hierboven de beelden ervan Er is ook een klein gebouw op het terrein waarin wassen beelden van deze monniken staan.

Op de volgende pagina zullen we enkele plaatsen op het noordelijke gedeelte van Phuket bezoeken.

Klik hier om verder te gaan


***

***

Privacy verklaring voor deze site