English / Nederlands

Thailand

Click to see the Thai Proverb of the Day!

Prasat Hin Phimai

De belangrijkste bezienswaardigheid in de buurt van de stad Khorat (officieel Nakhon Rachasima) in het noordoosten van Thailand (Isaan) zijn de overblijfselen van Prasat Hin Phimai, de grootste Khmer tempel in Thailand. De tempel werd gebouwd vanaf de 13e tot de 16e eeuw. Er zijn zo veel rijk versierde details, dat u de plaats echt zelf moet bezoeken om er volop van te kunnen genieten.Deze pagina kan maar een beperkte indruk van deze belangrijke historische locatie geven. De beste manier om vanuit Khorat naar Prasat Hin Phimai te gaan is per bus. Khorat heeft een grote bus terminal met veel bussen die naar Phimai gaan.

Overzicht van Phimai historisch park Detail van de poort

De linker foto toont het overzicht wanneer u binnenkomt in "Phimai Historisch Park". Let erop dat de drie torens die u ziet niet op dezelfde afstand van u staan. Het gebouw in het midden, de hoofd-toren, staat wat meer naar achteren, dan de twee kleinere torens. Achter de hoofd-toren (en ermee verbonden) is een kamer met een Boeddha-beeld.
Links van de hoofd-toren staat een toren van rode steen, rechts de zo geheten "Brahmadat" toren.
De rechter foto is bedoeld om u eraan te herinneren om op de vele details te letten (en ernaar te zoeken). Dat geldt voor elke plaats in het Park.

Blik naar de hoofd-toren Blik van de hoofd-toren af

De tempel heeft een aantal mooie "doorgangen", die u passeert op weg naar het hoofdgebouw. Op de linker foto ziet u een deel van de hoofd-toren, "aan het einde van de tunnel". De rechter foto is genomen vanuit de hoofd-toren.

Hoofd-toren Brahmadat toren

Op de linker foto hierboven ziet u de zuidelijke ingang van de hoofd-toren. De rechter foto toont de "Brahmadat Tower", waarschijnlijk het oudste deel van de tempel.

Achterkant van het hoofdgebouw Detail van de poort

De linker foto hierboven is een van de zijkanten van het hoofdgebouw, aangesloten op de hoofd-toren. Er staat een Boeddha-beeld, dat hieronder te zien is. Let op de ramen in typische Khmer-stijl (in meer detail lager op deze bladzijde te zien).

Boeddha-beeld

Het Boeddha-beeld, in het hart van het complex, is een replica. Voor het originele exemplaar moet u naar het Nationale Museum in Bangkok aan Sanam Luang.

Detail van de poort-steen Detail van een beeld

Hier ziet u twee voorbeelden van kleine details die u makkelijk over het hoofd kunt zien. Houd uw ogen dus wijd open tijdens uw bezoek aan Prasat Hin Phimai!

Raam in Khmer stijlDit is een close-up van een van de ramen in Khmer-stijl die u kunt zien in Prasat Hin Phimai .
Ik realiseer me dat deze pagina slechts een zeer beperkte indruk van deze belangrijke historische locatie geeft. Ook mijn kennis van de Khmer cultuur is beperkt. Maar ik hoop dat u van deze pagina genoten hebt en dat ik u heb geïnspireerd heb Prasat Hin Phimai te bezoeken.

Banyan bomen Banyan bomen (2)

Wanneer u toch in Phimai bent, bezoek dan ook de gigantische Banyan bomen. Ze zijn niet ver van het historische park. Samlors staan te wachten om u erheen te brengen. Zoals u hierboven kunt zien, vormen ze een indrukwekkend schouwspel.

***

Verwante pagina: De stad Khorat en omgeving.


***

***

Privacy verklaring voor deze site