English / Nederlands

Thailand

Click to see the Thai Proverb of the Day!

Parken in Bangkok (Deel 2)

(Deel 1)

Hoewel Bangkok een wereldstad is en het er erg druk is, heeft het een aantal mooie parken waar u tot rust kunt komen. Op deze twee pagina's ik zal u drie van deze parken laten zien.



Lumpini Park (vervolg)

Straat in Lumpini Park Vijver in Lumpini Park

Zoals gezegd, ligt Lumpini Park midden in Bangkok. Maar daar merkt u weinig van als u er wandelt. Het park heeft veel bankjes om even uit te rusten en het heeft een grote vijver in het midden, waar u bootjes kunt huren wanneer de eigenaars van die bootje vinden dat er voldoende publiek is om zaken te kunnen doen.

Vogel in Lumpini Park Reptiel in Lumpini Park

U kunt ook tropische vogels (in het wild) zien in Lumpini Park. Ik kan dit zelfs sterk aanraden. Ook, zoals te zien is op de rechter foto, zijn er grote hagedissen te zien, die een goed leven hebben in Lumpini Park. Ze zijn volstrekt ongevaarlijk, dus wees er niet bang van als u er een ziet lopen in uw buurt.

Spelen in Lumpini Park Mussen in Lumpini Park

Lumpini Park is populair bij mensen van alle leeftijden in Bangkok. Ouderen spelen er schaak of een ander bordspel. Jongeren doen er hun training, terwijl weer anderen er graag de vogels voeren. U vindt er honderden mussen (ringmussen!), en als u een beetje geluk hebt kunt u er een aantal zeldzame vogels zien.



"Spoorweg Park" ("Railway Park")

Dit park heet "Spoorweg Park" (of, getranslitereerd, "Suan Rotfai" in het Thais), omdat het pensioenfonds van de spoorwegmedewerkers het (mede) heeft gesticht.

Overzicht van het Spoorwegpark Nog een blik op het Spoorwegpark

Het Spoorwegpark ligt dicht bij Chatuchak, net als het Koningin Sirikit Park. Dus u kunt gemakkelijk een bezoek aan beide parken combineren. U kunt ook nog een bezoek brengen Chatuchak Park in de buurt, hoewel ik Chatuchak park een stuk minder aantrekkelijk vind dan het spoorwegpark en het Koningin Sirikit Park. Maar vormt u zich daar een eigen mening over. De parken liggen dicht bij elkaar. In feite kun u door een weg over te steken van het ene park naar het andere lopen.
Het spoorwegpark is een stuk minder gecultiveerd dan het Konigin Sirikit Park en Lumpini Park. Het voordeel daarvan is dat u er meer vogels en andere dieren zult kunnen zien. Als u alleen naar een park wilt gaan om gekweekte bloemen en mooie lanen te zien, is het Koningin Sirikit Park de beste keuze.

Kleine zilverreiger in het Spoorwegparkark

Als voorbeeld van een vogel waarvan u mag verwachten dat u hem vrijwel zeker zult zien in het Spoorwegpark is hier is een foto van een kleine zilverreiger. Ik heb hem een paar keer in dit park gezien, maar ook wel in Lumpini Park.

***

Er zijn nog meer parken in Bangkok. In elk ervan kunt u vogels kijken. En in allemaal kunt u ook rustig wandelen en zult u altijd voldoende bankjes vinden om even te gaan zitten.

De drie parken die ik op deze twee pagina's heb laten zien zijn in feite niet meer dan drie voorbeelden, hoewel het waarschijnlijk de meest voorde hand liggende parken zijn om te bezoeken.


***

***

Privacy verklaring voor deze site