English / Nederlands

Thailand

Click to see the Thai Proverb of the Day!

Een andere excursie naar de Rivier de Kwai

***

Hoewel de excursie van de Staatsspoorwegen van Thailand naar de Rivier de Kwai zeer aan te bevelen is, is hij misschien niet altijd beschikbaar. In ieder geval niet buiten het weekend. En misschien vindt u het niet zo leuk om (erg) vroeg op te staan tijdens uw vakantie, terwijl dat beslist nodig is wanneer u de excursie van de Staatsspoorwegen wilt maken.

Ik denk dat ik een een aantrekkelijk alternatief aanbied op deze pagina.

***

Verwante pagina: De excursie van de Staatsspoorwegen naar de Rivier de KwaiDeze excursie werd door ons gemaakt door een taxi voor het grootste deel van de dag te huren. Dat is een prima mogelijkheid om excursies te maken in Thailand. Misschien worden er ook wel vergelijkbare excursies door excursie-bureaus die u overal aantreft georganiseerd.

Nakhon Pathom Oorlogskerkhof in Kanchanaburi

Zoals iedere andere excursie naar de Rivier de Kwai, begon ook deze excursie in Nakhon Pathom, waar u zeker de grootste Boeddhistische chedi in Azië (linker foto) moet bezoeken.

Een ander "verplicht" programmapunt op een excursie naar de Rivier de Kwai is een bezoek aan het oorlogskerkhof in Kanchanaburi, om respect betuigen aan degenen die hun leven gelaten hebben tijdens de bouw van de brug over de Kwai en de "spoorweg des doods". (De begraafplaats is te zien op de rechter foto).

De brug over de Kwai Trein passeert de brug

Na deze - niet onbelangrijke - "verplichte" bezienswaardigheden kunt u naar de brug over de Kwai gaan. Zie voor meer informatie over de brug (bruggen) de andere pagina over de rivier de Kwai.
Hoe dan ook, dit is waarvoor u gekomen bent, dus kijk goed om u heen en wandel over de brug en zie, als het een beetje meezit, een trein over de brug rijden (rechter foto).

Restaurants bij de brug De brug over de Kwai (2)

Er zijn diverse drijvende restaurants in de buurt van de brug. Het eten is er goed en goedkoop. U zult ook een paar drijvende hotels in de buurt van de brug zien. De rechter foto hierboven laat de brug over de Kwai vanaf de andere kant van de rivier, dan waar u normaliter aankomt, zien.Sai Yok waterval Tham Kasae (grot)

Na het zien van de beroemde brug, wilden we de "spoorweg des doods" zien. Maar eerst maakten we een omweg naar om Sai Yok National Park, waar ons een mooie waterval was beloofd. Zelden in ons leven zijn we meer teleurgesteld dan in het Sai Yok National Park, waar we - in verband met de waterval - een hoge toegangsprijs moesten betalen.
De reden voor onze teleurstelling was, dat de waterval niet zichtbaar was, omdat de stand van het water in de rivier zo hoog was. De linker foto hierboven laat zien wat er over was van de waterval, toen wij er waren! We konden onze ogen nauwelijks geloven !
We vonden - gelukkig - ruimschoots compensatie in ons bezoek daarna aan een dichtbij gelegen grot: Tham Kasae. Deze adembenemende grot (rechter foto) bevat als bonus een aantal interessante Boeddha beelden.
Trein op de spoorweg des doods Spoorweg des doods

Niet ver van Tham Kasae heeft u een zeer goed zicht op de spoorweg des doods, zoals de twee bovenstaande foto's laten zien. Deze spoorweg is een deel van wat er over is van de Birma-spoorweg, gebouwd door krijgsgevangenen van de Japanners in de Tweede Wereldoorlog. Onze excursie eindigde bij dit indrukwekkende beeld.

***
Verwante pagina: De excursie van de Staatsspoorwegen naar de Rivier de Kwai


***

***

Privacy verklaring voor deze site