English / Nederlands

Thailand

Click to see the Thai Proverb of the Day!

De excursie van de Staatsspoorwegen naar de rivier de Kwai ("River Kwai")

Deze pagina probeert u een indruk geven van de excursie van de Staatsspoorwegen naar de Rivier de Kwai ("River Kwai"). Deze excursie kan ik sterk aanbevelen, want het is de beste manier om de spoorweg bij de Rivier de Kwai (ook wel de Birma spoorweg genoemd), te bezoeken. Deze spoorweg werd gebouwd door krijgsgevangenen in de Tweede Wereldoorlog en werd wereldberoemd door de film "Bridge on the River Kwai". Maar let wel: U hebt de echte spoorweg niet in die film gezien! De film werd opgenomen in Sri Lanka. Een reden te meer om deze excursie te maken.


Voor treinreizen aanbevolen door de "State Railway of Thailand", kunt u gaan naar deze pagina.

Verwante pagina: Een andere excursie naar de Rivier de KwaiUw reis begint bij het Hua Lampong Station in Bangkok, erg vroeg in de ochtend (rond 6 uur). Ik adviseer u om uw kaartjes vooraf te kopen, want de excursie is erg populair, niet alleen bij toeristen, maar juist ook bij Thaise mensen. Toen ik deze excursie maakte, kon dat alleen op zaterdag. waarschijnlijk is dat nog steeds zo. Let op de dienstregeling!

Toen ik deze excursie maakte kostte hij ongeveer 200 Baht per persoon. En wat krijgt u voor dit geld? De reis, met drankjes aan boord in een echte 3e klasse treinwagon (met harde houten banken). Verder krijgt u uitleg door een (alleen Thais sprekende) gids, een goede Thaise lunch tegen het einde van de excursie en veel Thaise glimlachen.

Nakon Pathom Boeddha bij Nakon Pathom

De eerste plaats waar u stopt is in Nakon Pathom. U krijgt daar wat tijd om te lopen naar de Chedi (de grootste in Azië) en de grote Boeddha daar te bewonderen of te aanbidden. Wanneer u daar aankomt is het waarschijnlijk ongeveer 8 uur, dus sta dan even stil wanneer het volkslied te horen is via de luidsprekers, om uw respect voor de koning te tonen.

Het Oorlogskerkhof

De tweede mogelijkheid om uit kunt stappen is bij het oorlogskerkhof in Kanchanaburi. Ook daar krijgt u ruim de tijd om rond te kijken en respect te betuigen aan de mensen die daar stierven tijdens de bouw van de Birma-spoorlijn.

Uw trein

De bovenstaande foto geeft u een indruk van de buitenkant van uw trein. Ik herinner u er nog eens aan dat u derde klas reist, op houten banken, maar het gebrek aan comfort wordt gecompenseerd door het feit dat u een ​​dagje uit bent met Thaise families!

De Brug over de Rivier de Kwai

Wanneer u weer stopt bent u in de buurt van de beroemde brug. Dit is de originele brug over de Rivier de Kwai. Maar er twee bruggen gebouwd in de Tweede Wereldoorlog. Een bezoeker, die in de Tweede Wereldoorlog ter plaatse was, mailde mij de volgende informatie:
De eerste (bamboe) brug stond op ongeveer 100 meter afstand van de nu nog aanwezige brug. Er is een tempel, naast het Japanse oorlogsmonument, (vlak bij de brug!) met een museum erin. Daarin, op de begane grond, zijn nog enkele originele delen van de bamboe-houten brug te zien. Die originele bamboe-houten brug is verwijderd nadat de tweede brug gebouwd was, omdat de oorspronkelijke brug het verkeer over de rivier volledig blokkeerde. In het museum zijn de twee bruggen samen te zien. U kunt het oorspronkelijke spoor in de tempel volgen, vanaf het bestaande spoor.
Dus, de houten brug werd blijkbaar helemaal niet gebombardeerd, zoals de film ons laat zien.
De bestaande brug werd kennelijk wel gebombardeerd, maar de buitenste delen (met de ronde bogen) zijn nog origineel. Dit werd nog eens bevestigd in een ingezonden brief in de Bangkok Post in November 1998, door iemand die bij de bouw van de brug betrokken was. Hij wees erop dat er foto's zijn die zijn standpunt bevestigen en die duidelijk laten zien welke delen er nog origineel zijn.

De trein geeft u ruim de tijd om rond te kijken, over de brug te lopen, souvenirs te kopen en foto's te nemen.De Rivier de Kwai en de brug

Wanneer u weer wordt opgeroepen om in de trein te stappen, passeert u de brug, en dan begint het interessantste deel van uw reis: Nu passeert u de originele spoorweg des doods die gebouwd is door krijgsgevangenen in de oorlog.

De oude spoorweg

Let vooral op het gedeelte midden op de bovenstaande foto. Dat is de oorspronkelijke spoorweg. En nu u de foto toch bekijkt, let dan ook op de linkerkant van de foto, waar u een aantal "drijvende hotels" ziet, die vrij veel voorkomen in dit gebied.

Nog een blik op de oude spoorweg

En kijkt u nog eens om,voordat u er voorbij bent, om dit historische punt ook van de andere kant te zien. U krijgt overigens nog een herkansing op de terugweg.

Nam tok (de waterval)

De trein stopt in de buurt van het einde van dit deel van het spoor. Het gaat alleen nog verder tot een keerpunt, en haalt u later weer op. U met uitstappen en krijgt een warme lunch (inbegrepen in de prijs van de excursie; foto van het restaurant hieronder) en kunt dan lopen naar de waterval op de bovenstaande foto ("Nam tok") om ongeveer twee uur te ontspannen.

Uw restaurant Op de trein wachten

Dan wordt u weer opgehaald door de gids en je loopt u terug naar het spoor, waar de trein op u wacht om u op te pikken voor uw terugreis naar Bangkok. Daar komt u tussen 7 en 8 uur aan, maar onderweg op kleine stationnetjes zult u verkopers met voedsel en water aantreffen. Koopt u dat gerust, want het is goed.

Verwante pagina: Een andere excursie naar de Rivier de Kwai


***

***

Privacy verklaring voor deze site