English / Nederlands

Thailand

Click to see the Thai Proverb of the Day!

Khorat (Nakhon Rachasima)

In Noordoost Thailand (Isaan), is Khorat, of (zoals hij officieel heet) Nakhon Rachasima een van de belangrijkste steden. Deze pagina probeert u een indruk van die stad en haar omgeving te geven. (De naam van de stad wordt ook wel als "Korat" gespeld.)De stad Khorat

Stadsmuur Een Korat lied

Korat, of Korat, of Nakhon Rachasima, is een van de grootste steden in het noordoosten van Thailand.Het noordoosten wordt in Thailand Isaan genoemd. Khorat is een goed uitgangspunt om Isaan te verkennen. De stad heeft genoeg bezienswaardigheden en is bovendien nog steeds relatief rustig in vergelijking met steden als Bangkok en Chiang Mai.
Op de bovenstaande twee foto's zijn de indrukwekkende stadsmuur en het fenomeen "Khorat liederen" te zien. "Khorat liederen" (typisch voor Khorat en uitsluitend daar te horen en te zien) kunt u op diverse plaatsen in de stad horen. zangers en zangeressen (meestal in groepen van vier) zingen geïmproviseerde liederen op podia op straten. Ze worden gesponsord door mensen of organisaties, die meestal anoniem willen blijven. De zangers (zangeressen) worden ingehuurd om geesten te bedanken, die kennelijk een wens van de supporter vervuld hebben.

Markt in Korat Hoofdstraat in Korat

Khorat heeft een nog aanvaardbare hoeveelheid draaglijk verkeer. Het standaard middel van openbaar vervoer voor toeristen is de tuk-tuk, zoals die ook in Bnagkok rijdt. Taxi's zijn onbekend in Khorat! Dus houd er rekening mee dat u alleen tuk-tuks aantreft wanneer u met de trein op het station aankomt.
Zoals u kunt zien op de twee foto's hierboven, zijn markten en straten er zoals u ze overal in Thailand vindt. Maar naast de gebruikelijke winkelcentra, waarvan er een staat op de rechter foto hierboven, heeft Khorat ook een gigantisch winkelcentrum (helaas geen foto), dat naar men zegt het in grootte zesde winkelcentrum ter wereld is! Waarom heb ik dan geen fatsoenlijke foto van dat mega-giga-winkelcentrum? Omdat ik er alleen 's avonds geweest ben, toen de licht om een behoorlijke foto te maken er niet meer was!

Wat Pa Salawan Wat Sakae

U vindt een aantal mooie tempels (Wats) in Khorat. De linker foto een is van een "Forest Temple" (bostempel, Wat Pa Salawan, rustig gelegen buiten de stad. De rechter foto laat een tempel in de stad zien, Wat Sakae. Het is de grootste tempel in Khorat en de interessante bezienswaardigheden ervan zijn de muurschilderingen en vier beelden, die de vier fasen van ons bestaan voorstellen.

Wat Sutachinda

Nog een mooie tempel, dicht bij het ​​centrum van Khorat, is Wat Sutchinda. We konden er helaas niet in toen we er waren. De buitenkant, met de twee beelden aan de ingang van het terrein, en de mooie staande Boeddha net buiten het hoofdgebouw waren toch indrukwekkend genoeg, om deze foto hier te plaatsen.Buiten Khorat

Impala's in Khorat Zoo Korat Zoo

Een plaats, niet zo ver buiten Khorat, die ik van harte kan aanbevelen, is de dierentuin, Khorat Zoo. Ga er met de bus heen. Het is ongeveer 30 minuten rijden.
Khorat Zoo is een mooi en moderne dierentuin, met grote verblijven voor de dieren. U kunt te voet door het park gaan, maar dat is eigenlijk niet aan te raden, omdat de dierentuin zo groot is. U kunt ook op de fiets gaan of met een "trein" die stopt bij alle interessante plaatsen. De rechter foto geeft hopelijk een indruk van de omvang van deze dierentuin. Natuurlijk kunt u bij bij elke halte van de "trein" eten of drinken kopen. U bent tenslotte in Thailand.
Rekent u op een hele dag om deze mooie en moderne dierentuin volledig te kunnen verkennen. Elders op deze site is er nog een pagina, gewijd aan de uitgebreide gibbon-eilanden in Khorat Zoo.

Weven van zijde

Rond Khorat, zoals overal in Isaan, vindt u plaatsen waar zijde geweven wordt. Enkele van deze kleine fabrieken kunnen bezocht worden. Vraag ernaar, bijvoorbeeld bij een tour-bureau!

Oude stad Liggende Boeddha

Twee verdere populaire bestemmingen rond Khorat (ook te bezoeken via een de excursie) zijn oude Khmer overblijfselen en een grote liggende Boeddha. De twee foto's hierboven geven daar een eerste indruk van.
De belangrijkste attractie in de buurt van Khorat is echter Prasat Hin Phimai, waaraan op deze site een aparte pagina is gewijd.


***

***

Privacy verklaring voor deze site