English / Nederlands

Thailand

Click to see the Thai Proverb of the Day!

Een excursie naar "James Bond eiland"

***

Vanaf elke plaats op het eiland Phuket kunt u een excursie boeken naar "James Bond eiland", in de provincie Phang Nga, de plaats waar de James Bond film "The Man with the Golden Gun" (gedeeltelijk) werd opgenomen. Maar voordat u daar aankomt, brengt de tour u naar een aantal andere leuke bezienswaardigheden. Ik heb diverse excursies gemaakt die "James Bond eiland" bezochten, maar dit is een van de beste.U kunt deze excursie overal op het eiland Phuket op straat boeken, of in uw hotel, maar als er meer dan ongeveer 1200 Baht per persoon voor gevraagd wordt (prijsniveau rond 2010) kunt u beter nog wat rondkijken.

Ingang van de grot Boeddha's in de grot-tempel

U wordt eerst met de bus van het eiland Phuket naar de provincie Phang Nga gebracht, waar u een bezoek brengt aan een grot-tempel, met de naam Wat Suwankhuha. Binnen ziet u een aantal mooie Boeddha's. De grot is behoorlijk groot, dus u moet een flink eindje lopen als u hem helemaal wilt zien. De foto's hierboven laten een van de ingangen en een overzicht van de grootste ruimte in deze grot-tempel zien.

Belangrijkste Boeddha in de grot makaak bij de grot-tempel

De belangrijkste Boeddha van Wat Suwankhuha is een grote liggende Boeddha (linker foto). In en rond deze grot-tempel wonen veel makaken (rechter foto). Ze hebben daar een goed leven, dus ze zullen er niet snel verdwijnen: Toeristen voederen ze voortdurend en natuurlijk is er volop voedsel waar apen dol op zijn te koop!

Mangrove bos Tham Lod

Vanaf de grot zult u met de bus worden meegenomen naar een boten-terminal, waar u een reddingsvest aan moet doen, en gaat u aan boord in een boot (met een "staart"; "long tailed boat"). De boot brengt u uiteindelijk naar het eiland waar de hele tour om begonnen is, maar langs een paar mooie bezienswaardigheden. In de eerste plaats komt u langs een van de laatste stukjes van de mangrovebos in Thailand (linker foto). De rest van dit tropische regenwoud is gekapt door garnalen- en gamba boeren. (U kunt deze beesten dus beter niet eten! Wanneer u dat wel doet, gaat dat ten koste van het mangrove (regen) woud. En ook hier geldt de regel: als de vraag stopt, zal het aanbod - uiteindelijk - ook stoppen).
Nog een fraaie plek op uw weg naar James Bond eiland is een grot met de naam Tham Lod, waar uw boot (waarschijnlijk) door zal varen.

View from James Bond Island This is where you came for

En hier is de plaats waar u voor kwam: Het eiland waar het laatste deel van "The Man with the Golden Gun" werd gefilmd. Aan de linkerkant ziet u het deel van het eiland waar u aankomt, en de rechter foto toont het beroemde uitzicht op de rots in de film. Dit is waarschijnlijk een van de meest gefotografeerde plaatsen van Thailand. (Overigens: U zult entreegeld moeten betalen voor het eiland - als dit niet bij uw excursie ie ingegrepen - en u zult (onaangenaam) worden verrast door vele souvenir-stalletjes. Zij vragen u daar bovendien veel meer dan u op welke plaats op Phuket ook betaalt).Koh Panyee (1) Koh Panyee (2)

Op de terugweg van James Bond eiland al de tocht met de boot gaan naar Koh Panyee (vaak het Moslim-dorp genoemd door de reisleiders). Hier kunt u wat rondwandelen (en veel te dure souvenirs kopen), en de zon zien ondergaan. U krijgt daar een drankje. (Toen wij daar waren, was er een vrouw die probeerde om ons te laten betalen om een foto te maken van een baby-gibbon die ze illegaal bezat, want niemand in Thailand kan legaal een gibbon bezitten!. Zie mijn pagina over het Gibbon Rehabilitation Center hoe u dergelijk misbruik kunt (en moet!)melden.

Van Koh Panyee, zal je terug met de boot naar de boot terminal, waar de bus zal wachten om u terug te brengen naar Phuket.


***

***

Privacy verklaring voor deze site