English / Nederlands

Thailand

Click to see the Thai Proverb of the Day!

Een excursie naar Doi Inthanon Nationaal Park.

U kunt een bezoek brengen aan dit Nationale Park vanuit Chiang Mai. Wat u er ziet is de moeite waard is, niet alleen omdat u naar het hoogste punt van Thailand gaat, dat geeft je een sensatie op zich, maar ook omdat u twee speciale Monumenten (Chedi's) zult zien, en als de tijd het toelaat, zoals in mijn geval, zelfs meer!Dus volgt u mij op deze virtuele excursie naar het park!

Hoogste punt van Thailand Bloemen op de top van Thailand

Ik neem u gelijk mee naar de top, naar de hoogste punt van Thailand (2565 m boven de zeespiegel). U kunt de airco van uw auto uitzetten wanneer u het Nationale Park binnenrijdt, en hier - op het hoogste punt - is het zelfs aan te raden om iets over uw shirt aan te trekken. Het is hier werkelijk koud! Maar kijkt u ook om u heen naar de fraaie planten die hier groeien.

Een stukje jungle

Uw gids neemt u ongetwijfeld mee op een kleine tochtje door een stukje echte (oude) jungle, dat niet helemaal authentiek is, omdat er een pad aangelegd voor de bezoekers.

Chedi voor de Koning Chedi voorde Koningin

wanneer u uitgekeken bent op het hoogste punt van Thailand, zal uw gids u naar twee speciale Monumenten (Chedi's) brengen, die hier te vinden zijn: op de linker foto ziet u een Chedi, gebouwd ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van de koning, en op de rechter foto ziet u een Chedi, gebouwd ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van de koningin. De Monumenten (Chedi's) liggen tegenover elkaar, ieder op een eigen heuvel, ongeveer 100 meter van elkaar.

Blik van de Chedi voor de koning

Het uitzicht hier vandaan is prachtig en adembenemend. Het is niet mogelijk om het op een enkele foto weer te geven. Hopelijk geeft deze foto toch een indruk.Boeddha in de Chedi voor de koning Boeddha in de Chedi voor de koningin

Vanzelfsprekend bevatten beide Chedi's mooie Boeddha-beelden. Op de de linker foto staat het Boeddha-beeld uit de Chedi voor de koning en op de rechter foto staat het Boeddha-beeld uit de Chedi voor de koningin.

Waterval (1) Waterval (2)

Op uw terugweg naar Chiang Mai passeert u deze waterval. Het is de Mae Klang waterval. Loop er even rond, of beklim de rots. Het is een prachtige plek om even uit te rusten.

Koninklijk project Uitzicht vanaf koninklijk Project

Als u een kleine omweg maakt (vraag het aan uw gids) kunt u naar een van de Koninklijke Projecten bekijken, waar boeren zijn overgestapt van het kweken van opium naar naar het kweken van groenten en bloemen. De koning heeft persoonlijk deelgenomen aan het selecteren van de beste gewassen om de opiumteelt te vervangen.
Als u in dit kleine dorp rondloopt, kunt u zelf zien dat het overstappen van de opiumteelt op de teelt van groenten en bloemen welvaart in het dorp gebracht heeft. De bevolking is goed gekleed en het lijkt erop dat ze er trots op zijn om deel uit te maken van een Koninklijk Project.
Op de rechter foto ziet u het uitzicht vanaf een heuvel in het dorp, met een waterval op de achtergrond en een Boeddha-beeld op de voorgrond.

Na deze excursie, waarop u veel hebt kunnen zien, zult u moe maar voldaan naar uw hotel of pension in Chiang Mai terugkeren!


***

***

Privacy verklaring voor deze site