English / Nederlands

Thailand

Click to see the Thai Proverb of the Day!

Hua Hin

Hua Hin is een van de badplaatsen in Centraal Thailand, vooral populair bij Thaise mensen. Maar ook u, als Nederlands toerist, kunt er een goede en rustige vakantie doorbrengen.De stad (of eigenlijk het dorp) Hua Hin

Het treinstation van Hua Hin De nachtmarkt van Hua Hin

Hua Hin is (veel) meer een dorp dan een stad, en niemand lijkt er haast te hebben. Het treinstation is een fraai stukje architectuur, en is daar in heel Thailand beroemd om. U kunt het zien op de linker foto hierboven. De rechter foto laat zien dat er in Hua Hin markten zijn, zoals overal in Thailand. Als u een taxi of ander openbaar vervoer naar uw hotel wilt nemen (als u er aankomt met de trein), kijk dan eerst even op de kaart van Hua Hin om te zien waar uw hotel zich bevindt. Ons hotel bleek zich op 500 tot 1000 meter van het station te bevinden, dus we hadden er gemakkelijk naar kunnen kopen. De taxi reed een behoorlijk stuk om (om zijn gezicht te redden), voordat hij bij het hotel afzette. Op de terugweg liepen we in 5 tot 10 minuten naar het station!

Op de rechter foto is de nachtmarkt te zien, de belangrijkste winkelmogelijkheid in dit slapende stadje.

Strand van Hua Hin (1) Strand van Hua Hin (2)

Maar Hua Hin is in de eerste plaats een badplaats. De twee foto's hierboven laten het mooie strand zien. Het strand bestaat uit fijn zand en grote stenen en u kunt er goed zwemmen. Op de rechter foto ziet u een paar van de paarden, die er voor kleine uitstapjes kunnen worden gehuurd. De eigenaars benaderen u op een bijna intimiderende manier. Vergelijk het maar met de tuk-tuk chauffeurs in Phuket.

Straat in Hua Hin Restaurant voor zeebanket

Het het dorp zelf is prettig om door te lopen U zult eigenlijk nooit openbaar vervoer in Hua Hin nodig hebben. Tijdens uw dagelijkse wandelingen ziet u mooie houten huizen (linker foto) en een groot aantal visrestaurants (rechter foto). Enkele van de beste visrestaurants liggen pal aan zee en u hebt er een prachtig uitzicht over de zee en de activiteit erop. Mis de zonsondergang er niet!

Houten huis Activitait op zee

De linker foto hierboven toont nog een mooi oude houten gebouw, en de rechter foto toont de activiteit op de zee, tijdens een van onze zee diners. De schaal- en schelpdieren zijn uitstekend, zoals eigenlijk in de meeste plaatsen in Thailand.De directe omgeving van Hua Hin

Tempel op rots Makaken bij de tempel

Vlak buiten Hua Hin staat een tempel, gebouwd op een rots. Hij heet Wat Thammikaran. Deze Wat is bij toeristen voornamelijk bekend vanwege de zeer grote kolonie makaken die er woont. Zoals te verwachten is in Thailand, is er ruimschoots voedsel voor de makaken te koop.

***

Klik hier om verder te gaan


***

***

Privacy verklaring voor deze site