English / Nederlands

Thailand

Click to see the Thai Proverb of the Day!

Hua Hin (Deel 2)

(Deel 1)

Hua Hin is een van de badplaatsen in Centraal Thailand, vooral populair bij Thaise mensen. Maar ook u, als Nederlands toerist, kunt er een goede en rustige vakantie doorbrengen.De directe omgeving van Hua Hin (vervolg)

Boeddha vlak buiten Hua Hin Hua Hin van buiten de stad

Vanaf Wat Thammikaran (of op de weg erheen) ziet u de grote staande Boeddha op de linker foto hierboven. Wanneer u zicht omdraait, hebt u een prachtig uitzicht over Hua Hin en zijn stranden.

***

De verdere omgeving van Hua Hin

***

Khao Sam Roi Yot Nationaal Park

Khao Sam Roi Yot national Park

Als u de moeite neemt om wat verder reizen vanuit Hua Hin, krijgt u de kans om een paar mooie plaatsen te zien.

Op een mooie plaats om te bezoeken is het Khao Sam Roi Yot National Park. Het is alleen niet makkelijk om er te komen! We hebben eerst een bus genomen naar een dorp in de buurt, en van daaruit zijn we verder gegaan met een songthaew. Helaas hadden we veel regen op die dag, waardoor we niet veel meer van het park gezien hebben dan deze mooie bostempel.

Mareukatayawan Palace

Hoofdgebouw van het paleis Paleistuin met verbindingspaden

Mareukatayawan Paleis is zeer zeker een bezoek waard. Hopelijk blijkt dat uit deze foto's. Het paleis was de zomerresidentie van koning Rama VI, en is nu een museum. Het paleis bestaat uit een hoofdgebouw, waarvan u de centrale hal ziet op de linker foto hierboven, en een aantal kleinere gebouwen, die ermee verbonden zijn. De gebouwen zijn met elkaar verbonden door een stelsel van overdekte paden, zoals (hopelijk) te zien is op de rechter foto hierboven.

Verbinding tussen gebouwen Paleistuin

Hier ziet u een van de indrukwekkende verbinding-paden (linker foto hierboven). Het paleis terrein is erg groot, en het gebouw ook. Dit wordt duidelijk wanneer u zich de lengte van de verbindingsgangen realiseert.
De rechter foto geeft een nog een blik op de tuin.

***

Phetchaburi

Boeddha in Wat Mahathat Chedi van Wat Mahathat

Veel mensen zullen nemen Phetchaburi (vaak gespeld als Petchaburi) als hun standplaats en maken daar vandaan een uitstapje naar Hua Hin, maar wij hebben het tegenovergestelde gedaan en gingen met de bus van Hua Hin naar Petchaburi. U kunt uw uitstapje vanuit Hua Hin naar Phetchaburi combineren met uw bezoek aan Mareukatayawan Paleis. Dit hebben wij gedaan. We namen de bus van Hua Hin naar Phetchaburi, en vroegen de chauffeur om te stoppen bij de ingang van het paleisterrein. Daar zijn we uitgestapt en toen we het paleis verlieten, hielden we een van de passerende bussen aan, en reisden in die bus door naar Phetchaburi.

Boven dit stukje tekst ziet u Wat Mahathat in Phetchaburi. Dit is de belangrijkste tempel van Phetchaburi, met een mooi Boeddha-beeld binnen, en een Boeddha relikwie in de chedi. (Een tempel die Wat Mahathat heet heeft altijd een Boeddha relikwie). De chedi is te zien vanuit bijna de hele stad, dus u kunt gewoon uw ogen erheen volgen.

Phra nakhon Khiri Paleis

Een andere bezienswaardigheid in Phetchaburi is het Phra Nakhon Khiri Paleis. Dit paleis werd gebouwd door koning Rama IV, en bevat een astronomisch observatorium. Als u de berg, waarop het paleis gebouwd is, op loopt, wordt u begeleid door honderden (behoorlijk brutale) makaken. Wanneer u eten voor hen wilt kopen, maakt u een goede kans dat ze het eerder uit de handen van de verkoper graaien dan u!***

***

Privacy verklaring voor deze site