English / Nederlands

Thailand

Click to see the Thai Proverb of the Day!

"Verborgen" bezienswaardigheden in Bangkok

Op deze pagina wil ik u een aantal bezienswaardigheden laten zien die niet of nauwelijks bekend zijn bij toeristen, omdat ze niet makkelijk kunnen worden gevonden.Rama IX Park

Tentoonstelling van het Department of Export Promotion

Postzegel Museum

Museum voor Forensische Geneeskunde (Alleen voor mensen die tegen een stootje kunnen!)

Woning van M.R. Kukrit Pramoj

***

Verwante pagina: Phuttha Monthon Park, waar mooie Boeddhistische kunst te zien is.

***

Rama IX Park

Ik noem dit park 'verborgen' omdat het erg ver ligt van de delen van Bangkok waar toeristen normaal gesproken komen: het is op Sukhumvit Road, Soi 103. Het heeft dagelijks ongeveer 400 bezoekers, vrijwel uitsluitend Thaise mensen. Ik denk dat buitenlandse toeristen er ook heen zouden moeten gaan, zeker als ze geïnteresseerd zijn in parken en / of planten. Ik heb er meerdere malen geweest, en ik verwacht dat ik er nog wel een paar keer zal komen.

Hoofdgebouw in Rama IX Park

Dit park is ontworpen ter gelegenheid van het zestigste verjaardag van Koning Bhumibol (Koning Rama IX) in 1987. Het is behoorlijk groot park. In het centrum ervan vindt u een gebouw waarin een permanente tentoonstelling over de vele talenten van Koning Rama IX te zien is.

***

In een deel van het park vindt u een aantal tuinen in Europese stijl, althans wat men als Europese stijl ziet in Thailand.

Spaanse tuin Italiaanse tuin

Op de foto's hierboven ziet u twee van deze Europese tuinen: op de linker foto ziet u de "Spaanse Tuin" en op de rechter foto ziet u de "Italiaanse Tuin".

***

Waterpartij Tropische kas

Het park heeft veel exotische en romantische plekjes. Op de linker foto hierboven ziet u een waterpartij met een romantische brug. Op de rechter foto ziet u een overzicht van een van de tropische kassen: de bromelia-kas.

Bloeiende boom Perk

Vergeet niet om overal goed om u heen te kijken in het park, anders mist u waarschijnlijk veel bloeiende bomen (zie de linker foto hierboven) en veel mooie perken met - bijvoorbeeld - struiken (zie de rechter foto hierboven).

Tuinverzorger in Rama IX Park

En nu u er toch bent, besteed dan ook wat aandacht aan de vele tuinlieden die u ziet in Rama IX Park. Er werken daar 400 werknemers full-time of part-time! En ik kan u verzekeren dat het te zien is dat de tuin goed wordt onderhouden.

Als u evenzeer als onder de indruk bent van dit park als ik, raad ik u aan om een hele dag, of minstens een halve dag, in dit afgelegen, maar prachtige park door te brengen.Tentoonstelling van het 'Department of Export Promotion'

Het "Department of Export Promotion" organiseert enkele keren per jaar tentoonstellingen, of eigenlijk beurzen, met Thaise producten van goede kwaliteit, bedoeld voor export. Deze tentoonstellingen van Thaise producten worden meestal gehouden in IMPACT Center, Muang Thong Thani, net buiten Bangkok.

U kunt de producten - uiteraard - ook kopen, en omdat deze tentoonstellingen in de eerste plaats bedoeld zijn voor Thaise mensen, zijn de prijzen meer dan redelijk. Ook kunt u er zeker van zijn dat de producten van een goede kwaliteit zijn, omdat de verkopers hun recht om op dergelijke beurzen te mogen staan verliezen als ze inferieure producten verkopen.

Tentoonstelling van het Department of Export Promotion

Wat voor soort producten kunt u daar verwachten? Vanuit mijn herinnering kan ik,in willekeurige volgorde, noemen: allerlei leren producten, zoals schoenen, tassen, riemen, portefeuilles, zijden bloemen en andere producten van zijde, Thaise voedingsmiddelen, al dan niet verpakt in blik, "Benjarong" porselein ("vijf kleuren" porselein), kleding, sieraden (hoewel ik overal een beetje voorzichtig zou zijn met het kopen van sieraden in Thailand, ook al geloof dat dit een veilige is).

Kijk op de website van het Department of Export Promotion om te zien of er zo'n tentoonstelling is tijdens uw verblijf in Bangkok!

***

Postzegelmuseum

Gebouw van het postzegelmuseum

Fotograferen is niet toegestaan in dit museum, dus ik kan alleen het gebouw maar laten zien. Het is het gebouw links van de rode brievenbus (dat is overigens een antieke brievenbus).
Dit museum, waar ze iedere Thaise postzegel hebben, van de eerste tot en met de meest recente, is zeker de moeite waard voor postzegelverzamelaars, en voor iedereen die als kleine kunstwerken is geïnteresseerd, omdat de Thaise postzegels meestal kleine kunstwerken zijn!
Het museum is gevestigd in het Saphan Kwai (Buffalo Bridge) district, op Pathon Yothin Road. Er is een klein postkantoor tussen Soi 3 en Soi 5. Stap daar uit uw taxi, bus of skytrain. Wanneer u tegenover het postkantoor staat, is het kleine pad naar museum aan de rechterkant ervan. (Als ik het me goed herinner staat er een bord aan het begin van dat pad). Als u het niet kunt vinden, vraag er dan naar in het postkantoor.Het Museum voor Forensische Geneeskunde

Ik noem dit een "verborgen" attractie, want het is vrijwel onbekend bij toeristen. Het is gelegen op het terrein van het Siriraj ziekenhuis en kan gemakkelijk bereikt worden met de Express Boat. Stap uit bij de Siriraj Pier en vraag een van de verpleegsters, of andere werknemers die op het terrein lopen, naar het museum of - nog beter - naar See-Uey (zie verderop), want die wordt gezien als de belangrijkste attractie van het museum.

Siamese tweeling See-Uey

U kunt in dit museum onder meer kijken naar bijzonderheden, zoals een Siamese tweeling die niet overleefde (linker foto). De belangrijkste attractie is echter het lichaam van de, geëxecuteerde, beruchte Chinese kindermoordenaar See-Uey (rechter foto), die zijn slachtoffers niet alleen doodde, maar hun lichamen, of in ieder geval hun ingewanden (lever, nieren, enz.), ook opat.

(In dit museum kunt u ook zien dat de straffen voor ernstige misdrijven zwaar zijn in Thailand, en dat het daarom het beste om niet in contact komen met justitie tijdens uw verblijf in Thailand!)

Gezicht van See-Uey

Voordat u deze pagina verlaat kunt u wijlen See-Uey nog in de ogen - of wat daar van over is - kijken ....

Woning van M.R. Kukrit Pramoj

Dit zeer fraaie Thaise huis, dat nu een museum is, wordt in geen enkele reisgids of andere toeristische bron genoemd. Het is zelfs zo onbekend als toeristische bestemming, dat de toegangsprijs voor Thaise mensen en buitenlanders gelijk is! Toch is het een bezoek meer dan waard. Het adres is 19 Soi Prapinit, South Sathorn, Bangkok 10120. Dit zou voldoende moeten zijn voor uw taxichauffeur.
M.R. Kukrit Pramoj (1911-1995) was een Thais 'multi-talent'. Hij was een door vriend en vijand gerespecteerd politicus (en was onder meer Premier van Thailand), hij was acteur, en speelde in traditionele Thaise drama's, maar ook in een Amerikaanse film naast Marlon Brando, te weten in "The Ugly American". En hij was een gewaardeerd schrijver, met als bekendste werk "Four Reigns" (ook in het Engels verkrijgbaar). Dit boek is een epische roman over een Thaise vrouw, die een groot deel van haar leven aan het Thaise Hof woonde, en daar vier Koningen zag komen in haar leven. Maar zij had ook haar eigen gezin, waarin zich ook allerlei, vaak emotionele, gebeurtenissen afspelen. Het boek is zeer goed geschreven en is buitengewoon interessant voor lezers met een belangstelling voor de Thaise geschiedenis en de Thaise cultuur. Er zijn diverse speelfilms en tv series naar gemaakt. Ik bezit de jongste tv-versie (met Engelse ondertitels; ook alweer uit het begin van deze eeuw), die misschien toch nog verkrijgbaar is in Thailand. Ik heb hem gekocht bij Mangpong. Getranslitereerd is de Thaise titel "Si Phaendin".

Ingang van de woning Tuin

Vanaf het moment waarop u het terrein betreedt zult u voelen dat dit een ruime plaats is, waar rust heerst. Niet alleen het huis is ruim en aantrekkelijk, maar ook mooi aangelegde de tuin.

Zitkamer Terras

Het huis is een echt Thais huis, met de belangrijkste kamer die naadloos overgaat in de tuin (linker foto). Op de eerste verdieping is een groot terras (rechter foto) dat omsloten wordt door slaap- en studeerkamers.


***

***

Privacy verklaring voor deze site