English / Nederlands

Thailand

Click to see the Thai Proverb of the Day!

Gibbons in Thaise dierentuinenNaar mijn mening behoren de gibbons tot de mooiste dieren die ​​op deze aardbol rondslingeren. Om die reden heb ik ook een pagina gewijd aan het Gibbon Rehabilitatie Project op het eiland Phuket. Ik was daar niet in staat om goede foto's te maken. dat heb ik daarom op andere plaatsen in Thailand gedaan. Deze pagina is bedoeld om foto's van gibbons laten zien.

Dusit Zoo in Bangkok

In de eerste plaats heb ik een paar foto's van verschillende gibbons gemakt in Dusit Zoo in Bangkok. De ruimte die de gibbons daar hebben is redelijk. Zij kunnen er slingeren, zoals gibbons moeten kunnen doen. Zij wonen ook in kleine groepen, zoals gibbons doen in de natuur. In de natuur leven gibbons in gezinnen, net als mensen. Ze zijn monogaam, zoals de mens ook zou moeten zijn.

Witwang gibbon Zeldzame gibbon

U kunt deze twee gibbons recht in het gezicht kijken. Tegelijkertijd is het pijnlijk duidelijk dat ze worden gehouden in gevangenschap. De linker foto is een van mijn favoriete foto's uit Thailand (Vergroot hem door door erop te klikken!).
De linker gibbon is een gibbon uit het geslacht nomascus en de rechter gibbon een is een vertegenwoordiger van het geslacht Hylobates, waartoe de withand-gibbon ook behoort.

Volledige gibbon

Hier ziet u een gibbon niet in close-up, maar zijn hele lichaam. Let op de lange armen!

De dierentuin in Korat (Nakhon Rachasima)

In deze erg mooie en zeer ruime dierentuin wonen de gibbons op een aantal eilanden, allemaal omringd door water. U kunt tussen de eilanden door wandelen en de gibbons daardoor goed observeren.

Vrouwelijke nomascus gibbon Mannelijke nomascus gibbon

Hier ziet u een mannetj (rechter foto) en een vrouwtje (linker foto) van het geslacht nomascus. Let op de grote uiterlijke verschillen tussen de geslachten!

Withand-gibbon (1) Withand-gibbon (2)

Hier hebben we twee withand-gibbons oftewel Hylobates lar. Dit is de bekendste gibbon, dat op enkele plaatsen in Aziënog steeds in het wild kan worden gevonden in Azië, misschien ook nog in Thailand.

Moeder en kind

Jeugdige gibbon

De bovenste foto hierboven laat een moeder gibbon met haar jonge baby zien. De onderste foto toont een jeugdige gibbon die nog niet is volgroeid. Toen ik er was, liet de moeder haar jong niet verder van zich af gaan dan ongeveer een meter. Wanneer de baby verder probeerde te gaan, ging de moeder erachteraan. En dit is nu precies de reden waarom elke jonge gibbon die gevangen wordt de ziel van ten minste twee andere gibbons meedraagt. Een gibbon-echtpaar zal hun baby nooit opgeven. Logisch natuurlijk! Dus als u een jonge gibbon wilt vangen die in het wild leeft is de enige manier om dit te bereiken om haar ouders te doden! En dat is ook wat lieden uit de illegale dierenhandel doen. Veel jonge gevangen gibbons overleven bovendien het verdriet van het verlies van hun beide ouders niet. Jonge gibbons verblijven (zeer) dicht bij hun moeder totdat ze ongeveer vijf jaar oud zijn.Download een gratis (eenvoudige) screen saver met foto's van gibbons gefotografeerd in de dierentuin van Korat (Nakhon Rachasima).

Het Gibbon Rehabilitatie Project (GRP) op het eiland Phuket


***

***

Privacy verklaring voor deze site