English / Nederlands

Thailand

Click to see the Thai Proverb of the Day!

Thais fruit

De Thais houden van zoet voedsel. De vruchten die populair zijn in Thailand zijn dan ook - meestal - erg zoet. Deze pagina laat een paar populaire Thaise vruchten zien. De meeste zijn overigens niet alleen bekend in Thailand, maar ook in andere tropische landen.
Onthoud: mango's zijn goedkoop, maar appels zijn (zeer) duur in Thailand!

***Durian Lychees

Natuurlijk moeten we beginnen met "De koning van de vruchten" , de durian (linker foto). U bent er dol op of u haat hem. Er schijnt geen tussenweg te zijn. Ik ben er dol op. Maar een van mijn schoonzussen haat hem, maar koopt er toch een wanneer ik op bezoek kom. Hij heeft een erg sterke geur en het is daarom streng verboden om een durian mee te nemen (zonder de keiharde en stekelige schil) in hotelkamers of voertuigen met airco, vliegtuigen inbegrepen. De stewardessen van uit Thailand vertrekkende vliegtuigen hebben kennelijk een training in het opsporen van durians gehad, want ze pikken je er zo uit als je een stuk durian bij je hebt.
Ernaast ziet u een bosje lamyai, ook wel bekend, in het Engels en in het Nederlands, als longan. Hij lijkt een beetje op de lychee, de best bekende Chinese vrucht, maar de lychee heeft een rode bast (schil).

Watermeloen Mangosteen

De watermeloen is eigenlijk overal ter wereld goed bekend. Toch hoort hij ook op deze pagina thuis, vanwege zijn populariteit in Thailand.
De mangosteen daarentegen (rechter foto), is alleen bekend in tropische landen en smaakt heerlijk. Hij heeft grote pitten, dus wees voorzichtig wanneer u hem eet.

Rose appel Mango (1)

De rose-appel (linkerkant foto; ik weet er geen goede vertaling voor) bestaat in verschillende soorten, zoet en minder zoet.
De mango (rechter foto) is meestal zoet en komt zeer algemeen voor.

Sinaasappels Kaew mankorn

Sinaasappelen (linker foto) komen in verschillende kleuren voor in Thailand. De groene hierboven is - in tegenstelling tot wat u zou verwachten - zoet tot erg zoet.
De rechter foto laat de Kaew mankorn zien, oorspronkelijk afkomstig uit Vietnam, maar nu steeds populairder in Thailand. Wanneer je de naam in het Nederlands zou moeten vertalen zou hij drakenvrucht heten.

Mango (2) Sapata

Boven deze tekst ziet u een ander type mango (linker foto) en de sapata (rechter foto), een niet veel voorkomende vrucht in Thailand, die een beetje smaakt als een peer.

Custard-appel

Hier ziet u, als laatste vrucht op deze bladzijde, de custard-appel, ook wel suiker-appel genoemd (de naam zegt eigenlijk alles al!)***

***

Privacy verklaring voor deze site