English / Nederlands

Thailand

Click to see the Thai Proverb of the Day!

De excursie van de Staats Spoorwegen (State Railway) naar de Drijvende markt

Elders op deze site heb ik verslag gedaan van de Excursie van de Staats Spoorwegen naar de Rivier de Kwai. Ik heb deze voortreffelijke service opnieuw geprobeerd bij een excursie naar de beroemde Drijvende Markt.Voor treinreizen aanbevolen door de "State Railway of Thailand", kunt u gaan naar deze pagina.

Het kaartje De trein

Iedere State Railway excursie geeft u extreme waar voor uw geld. Op het kaartje hierboven zie u dat de onderhavige excursie 260 Baht kost (november 2000) en als het deel aan de linker bovenkant duidelijker zou zijn, zou u kunnen zien dat de treinrit slechts 100 baht kost. Deze bescheiden prijs omvat: - de complete excursie, inclusief de diensten van een getrainde gids, - een boottochtje door de drijvende markt, - alle entreegelden en - een zeer goede lunch.
Er zijn twee nadelen: - u reist derde klas trein, wat inhoudt dat u op harde banken zit, en de trein stopt zeer vaak en wacht dan soms onredelijk lang. U reist echter met Thaise families, die een dagje uit zijn, wat op zichzelf ook wel een attractie is. Zie uw treinwagon op de rechter foto.

Nakhon Pathom Chedi Vreemde advertentie

Uw trein vertrekt zeer vroeg in de ochtend. Deze excursie start om 06.30 uur. En uw trein vertrekt op tijd! Zoals bij de meeste excursies van de State Railway, is uw eerste halte Nakon Pathom, met de beroemde Chedi. Het is de grootste Chedi in Azië. Zoals u op de linker foto kunt zien is de zon nog nauwelijks op wanneer u er aankomt. Als u geen tijd had om te ontbijten, kunt u hier op straat wat te eten kopen. Dat doen de meeste passagiers.
Op het station van Nakon Pathom wordt u eraan herinnerd (rechter foto) dat het reizen met de trein een echte "saver" is. Of wordt er misschien bedoeld dat reizen met de trein veiliger ("safer") is? Eigenlijk lijkt dat een logischer vertaling en is dit waarschijnlijk gewoon een schrijffout in het Engels, zoals je ze zo vaak tegenkomt in Thailand.
Kort na het station van Nakon Pathom wordt u verzocht over te stappen in een bus, uw verdere middel van vervoer tot u 's avonds weer op het treinstation aankomt.

Start of boat tour Verkoop van fruit (1)

Zoals ik al schreef omvat uw excursie-ticket ook een boottochtje over de drijvende markt, en dat is een echt koopje! Als u er op uzelf, of met een "tour" van een bureau in Bangkok heen gaat, zult u hard moeten afdingen om tot een redelijke prijs te komen (maar die zal altijd nog een veelvoud zijn van de prijs van uw excursie met de State Railways. De trip is namelijk erg populair bij toeristen. U hoeft zich nergens druk over te maken. Het afdingen is al voor u gedaan.
Uw boottochtje zal beginnen bij de plaats waar de linker foto gemaakt is. De rechter foto was mijn eerst indruk vanuit de boot. Ik denk dat zo'n boottochtje de beste manier is om optimaal van de drijvende markt te genieten.

Verkoop van fruit (2) Meneem-maaltijd

Nog een paar indrukken vanuit de boot. U zult allerlei bootjes zien en veel stalletjes langs het water. Natuurlijk willen ze allemaal hun waren aan u verkopen. Ik vrees dat een normale markt goedkoper is, maar ja, u bent maar een keer op de drijvende markt.
heel bijzonder zijn de bootjes die een meeneem-maaltijd verkopen. Ze hebben alles aan boord om de maaltijd klaar te maken!

Van de brug af gezien Nog eens vanaf de brug

Na uw boottochtje kunt u rondwandelen. dan komt u vast langs de brug waarvanaf deze foto's genomen zijn.

Overzicht drijvende markt

Tenslotte een groothoek-overzicht over de drijvende markt. U kunt de markt het best 's morgens bezoeken. Een georganiseersde excursie zal altijs 's morgens zijn.Na uw bezoek aan de drijvende markt krijgt u eerst een (prima) lunch. daarna wordt u naar een indrukwekkende grot gebracht, waar het ongelofelijk heet is, en waar fotografie niet mogelijk is. Niettemin is dit deel van de excursie ook de moeite waard.

Uitzicht

Hierna wordt u naar een altaar gebracht, dat niet erg veel indruk op mij maakte, maar het uitzicht ervandaan was prachtig.

Boeddha-beeld

Vanaf het altaar, op de volgende berg, kunt u nog een indrukwekkendd Boeddha-beeld zien. Dat was een van de hoogtepunten van de dag voor mij.
***
U wordt teruggebracht naar het station en gaat terug naar Bangkok met de trein. na veel stops komt u vermoeid, maar voldaan in station Hua lampong aan.

Verwante pagina's:

Markten in Bangkok


***

***

Privacy verklaring voor deze site