English / Nederlands

Thailand

Click to see the Thai Proverb of the Day!

Een paar menu suggesties (Deel 2)
Deel 1

Wat moet u eten in Thailand? Deze bladzijde geeft een paar suggesties. Natuurlijk is deze bladzijde niet compleet, maar af en toe wordt hij aangevuld. Ik vermeld de restaurants nietwaar deze gerechten gefotografeerd zijn. Er zijn erg veel goede restaurants in Thailand die soortgelijke gerechten serveren!
Als u een beknopt overzicht wilt zien in wat voor soort restaurants u in Thailand kunt eten klik dan hier.Chinese voedsel (vervolg)

Peking eend gerecht 1 Peking eend gercht 2
Peking eend gerecht 3

Maar de ultieme eend is natuurlijk de Peking Duck. (Lees mijn ervaring ermee (in het Engels) elders op deze site en lees over een restaurant dat probeerde mij kip als eend te verkopen in een andere ërvaring" (ook inj het Engels).
Peking eens wordt geserveerd in drie gangen: eerst krijgt u de huid, met een soort pannenkoekjes en groenten, dan volgt de eendensoep en tenslotte krijgt u het eendenvlees met rijst. Alle drie de gerechten staan hierboven afgebeeld. natuurlijk kunnen er kleine verschillen bestaan,maar alsu dezedrie gerechten niet krijgt, krijgt u geen Peking eend! U moet er in een beter Chinees restaurant voor zijn. U moet eigenlijkk met drie of vier personen zijn om Peking eend te eten. Als u alleen bent kunt u beter gebakken eensd bestellen (zie de vorige bladzijde).

Dim Sum 1 Dim Sum 2

The beste Chinese lunch is zonder twijfel "Dim Sum". Op de twee foto's hierboven ziet u twee voorbeelden hoe een Dim Sum lunch eruit kan zien. Eigenlijk lijken de foto's nogal op elkaar maar toont de tweede foto meer details. U kunt "Dim Sum" in elk goed Chinees restaurant bestellen, maar alleen tijdens de lunch. vaak rijden er wagentjes rond met Dim Sum gerechten. Sommige Thaise restaurantss hebben het ook tijdens de lunch. Neem er Chinese thee bij!

Vegetarisch Voedsel

Vegetarisch voedsel is op veel plaatsen in Thailand te koop. Maar de grootste keus is er tijdens het Vegetarisch Festival in Phuket Town.

Vegetarische gerechten (1) Vegetarische gerechten (2)

Hier ziet u een paar voorbeelden van de vele vegetarische gerechten die u kunt krijgen tijdens het Vegetarisch Festival in Phuket Town.
Deze foto's maken deel uit van de pagina's over het Vegetarisch Festival in Phuket Town. dan is de keuze aan vegetarische gerechten enorm groot. Er zijn dan zelfs gerechten te koop- als "vegetarische eend" (niet op de foto's), een gerecht dat eruit ziet als eend, maar bestaat uit vegetarische ingrediënten!Japans Voedsel

Sushi

Om een beetje compleet te zijn laat ik u ook het Japanse gerecht sushi zien.
Japans voedsel is niet zo erg populair in Thailand (hoewel de populariteit volgens mijn waarneming toeneemt). Er zijn genoeg Japanse restaurants om het eens te proberen, en er ontstaan ook Japanse Fast Food ketens. Bestel een gerecht met rauwe vis, en u krijgt wat u hier ziet.

Uw drankje

Singha Beer

Tenslotte: U drinkt natuurlijk ook iets bij uw eten. Bij Chinees of Japans eten adviseer ik thee, die vaak zelfs gratis verstrekt wordt. Bij Thais eten is bier een goede keuze.
Ik geloof ster in het steunen van de Thaise economie en dus koop ik in Thailand bij voorkeur Thaise producten. Dus drink bij uw maaltijd Thais bier! U helpt de Thaise economoe niet wanneer u buitenlandse bieren als Heineken, Kloster, Carlsberg of wat dan ook te drinken. Bovendien vind ik het Thaise bier beter dan al dat waterige buitenlandse bier. Ik geef de voorkeur aan Singha Beer (spreek uit als "Bier Singh"). Andere Thaise bieren zijn Leo Bier and Chang Bier.

***

Verwante pagina: Thais fruit


***

***

Privacy verklaring voor deze site