English / Nederlands

Thailand

Click to see the Thai Proverb of the Day!

Een paar menu suggesties (Deel 1)

Wat moet u eten in Thailand? Deze bladzijde geeft een paar suggesties. Natuurlijk is deze bladzijde niet compleet, maar af en toe wordt hij aangevuld. Ik vermeld de restaurants nietwaar deze gerechten gefotografeerd zijn. Er zijn erg veel goede restaurants in Thailand die soortgelijke gerechten serveren!
Als u een beknopt overzicht wilt zien in wat voor soort restaurants u in Thailand kunt eten klik dan hier.Thai Food

Mandje zeevoedsel (1) Mandje zeevoedsel (2)

Mijn lievelingseten in Thailand is zonder twijfel alles wat uit de zee uit en de rivieren komt. Als u niet van zeevoedsel houdt, dan mist u veel in Thailand. Zeevoedsel is overal in veel soorten te koop Een goede manie om zeevoedsel te eten is het bestellen van een "mandje met zeevoedsel". Op de foto's hierboven ziet u twee voorbeelden van zulke "mandjes", maar de inhoud verschilt nogal. Het linker mandje bevat een kreeft, die de rest grotendeels bedekt. Als voorbeeld wat u meestal kunt verwachten is het rechter plaatje beter. U kunt er rijst of noedels bij bestellen. U kunt ook geen bijgerecht bestellen, want de inhoud van zo'n mandje is vaak al genoeg!
Misschien verstaat het bedienend personeel u niet goed wanneer u een mandje in het Nederlands of Engels bestelt, dus daarom kunt u hier luisteren hoe u dat in het Thais doet (met door mijn Thaise vrouw goedgekeurde uitspraak van de tonen!):
Grilled Seafoodgegrild zeevoedsel

Gebakken vis (1) Gebakken vis (2)

Niet alleen zeevoedsel in de vorm van oesters, krab, garnalen enzovoort is populair in Thailand, maar ook vis is en populair gerecht. In Thailand - in tegenstelling tot in Nederland - is de meeste vis die u kunt eten zoetwatervis. Op de foto's hierboven ziet u twee voorbeelden van heerlijke gebakken vis. De linker vis moet u eten met dee saus die ernaast staat. De rechter foto laat gebakken vis met tahoe zien. Welke vis u ook bestelt, hij is altijd goed. Let er wel op dat vis soms behoorlijk pittig klaargemaakt kan zijn. Vraag ernaar in twijfelgevallen!

Tod Man Plaa Kip met cashew noten

Op de foto hierboven ziet u twee kleinere gerechten, die soms als voorgerecht gegeten worden. Links zijn de beroemde "viskoekjes" ("tod man plaa"). Die mag u echt niet missen. Er zijn ook garnalenkoekjes (tod man kung). Die zijn wat milder van smaak en ook erg lekker. Dit is echt een van de bekendste Thaise gerechten!
Rechts ook een veel gevraagd gerecht: kip met cashew noten. Ook een favoriet van de Thaise keuken.

Amerikaanse gebakken rijst

Als u oosters wilt eten met een beetje westerse smaak, probeer dan eens Amerikaanse gebakken rijst. Noem het maar "Amerikaanse nasi goreng" op z'n Nederlands (Khao pad American). Zie boven hoe het normaliter geserveerd wordt. Er zijn ook andere soorten gebakken rijst ("nasi" bij ons), maar deze variant is het populairst bij toeristen.Chinees Voedsel

Fried Duck

Chinees voedsel is ook erg populair in Thailand. Het mag daarom hier niet ontbreken. Het bovenstaande gerecht ("knapperige" gebakken eend) is Chinees van oorsprong, maar ook Thaise restaurants hebben het vaak in Thailand. ga er bij voorkeur voor naar een Chinees restaurant, of naar de Fast Food keten "eend" (de Thaise uitspraak lijkt een beetje op "pet").

Klik hier om verder te gaan

***

Verwante pagina: Thais fruit


***

***

Privacy verklaring voor deze site