English / Nederlands

Alle foto's op deze pagina zijn gemaakt met een Sony Cybershot® DSC F717 digitale camera.

Thailand

Click to see the Thai Proverb of the Day!

Chiang Mai (Deel 3)
(Deel 1)

De Thais noemen het "De Roos van het Noorden". Voor de meeste toeristen is het de tweede stad om te bezoeken. Veel Thais (en ook veel expats) willen hier met pensioen gaan. Het is een feit dat Chiang Mai een mooie stad is, en veel rustiger dan Bangkok, hoewel het ook daar steeds voller wordt, in de 21e eeuw.

***

Uitstapjes vanuit Chiang Mai 

***

Een uitstapje dat u zeker moet maken, is een excursie naar Doi Suthep. Deze site heeft een aparte pagina over Doi Suthep. Dus het "verplichte" uitstapje naar Doi Suthep wordt niet verder behandeld op deze pagina.
Een ander interessant uitstapje dat niet in deze pagina is opgenomen, is een excursie naar een van de handwerkcentra rond Chiang Mai. Een taxi- of tuk-tuk chauffeur zal u daar graag heen brengen, want hij krijgt een bescheiden commissie voor iedere buitenlander die hij in zo'n centrum binnenbrengt.
Hieronder laat ik iets zien over excursies naar naar de dierentuin van Chiang Mai en naar Lamphun.

***

Dedierentuin van Chiang Mai

Blik over Chiang Mai Zoo Meer in Chiang Mai Zoo

Chiang Mai heeft een uitgebreide dierentuin, die beslist een bezoek waard is. Reserveer minstens een halve dag (indien mogelijk liever een hele dag) voor deze ontspannende excursie. Voor uw vervoer binnen de dierentuin kunt u het beste een kaartje kopen voor de bus,die eruit ziet als een trein. U kunt zo vaak als u wilt in en uit deze "trein" stappen voor een basisvergoeding.
Zoals u kunt zien op de twee bovenstaande foto's, ligt de dierentuin van Chiang Mai op een groot, prachtig gelegen, uitgestrekt terrein. Ik denk dat het lopen door deze grote dierentuin nauwelijks te doen is.

Panda's in Chiang Mai Zoo Panda in Chiang Mai Zoo

De belangrijkste attractie van de dierentuin in Chiang Mai, met een aparte entreeprijs, hoger dan de vergoeding voor de gehele dierentuin, zijn de reuzenpanda's, in bruikleen gegeven door China voor tien jaar. Ze wonen in een zeer comfortabel verblijf, dat van een betere airconditioning voorzien is dan uw hotelkamer, en waar het alleen is toegestaan om fluisterend te spreken, en waar fotograferen met een flits ten strengste verboden is. Deze regels worden streng gehandhaafd, en u wordt verwijderd als u ze niet naleeft. Er zijn (erg) veel bewakers/verzorgers aanwezig om hierop toe te zien!

Gibbon in Chiang Mai Zoo Reiger in Chiang Mai Zoo

De dierentuin heeft verder tal van dieren. Als voorbeeld laatr ik u een gibbon zien (zoals u als bezoeker die deze site uitgebreid bezocht heeft zou kunnen weten: naar mijn mening het mooiste schepsel dat op onze planeet leeft) en een van de vele vogels. Voor de vogelaars onder u: ze hebben er een grote volière, waarin een grote verzameling vogels woont. Maar u vindt nog veel meer dieren, zoals onder meer orang-oetans en (natuurlijk) olifanten in deze uitgebreide dierentuin.
Er is veel negatieve publiciteit geweest over de Chiang Mai Night Safari, die een onderdeel uitmaakt van de dierentuin.Lamphun

Gracht in LamphunWat Phrathat  Haripunchai

Lamphun (ook deze naam zie je op verschillende manieren gespeld, maar ik gebruik de meest gebruikelijke spelling) is een zeer interessante plaats om te bezoeken. U kunt hem bereiken met de bus vanaf Chiang Mai, na een ritje korter dan een uur. Ik zou niet adviseren om daar enkele dagen te blijven, maar een dagtocht is zeker de moeite waard. Op de linker foto kunt u zien dat Lamphun ook een centrum, omgeven door kanalen heeft, net als Chiang Mai.
De rechter foto toont het interieur van de belangrijkste tempel in Lamphun (Wat Phrathat Huripunchai ), gelegen aan een plein in het centrum van het stadje Lamphun. De gebouwen in het tempelgebied zijn interessant. Sommige zijn versierd met fraaie boeddhistische kunst.

Hippo in Chiang Mai zoo Hippo in Chiang Mai zoo

Als u in Lamphun bent, vergeet dan niet om een bezoek te brengen aan Wat Phra Yuen. De naam betekent zoiets als "tempel met de staande Boeddha". Aan alle vier zijden van het gebouw ziet u een staande Boeddha. Op de (Engelstalige afdeling met ervaringen vindt u onze problemen in het vinden van deze tempel beschreven. De linker foto toont een overzicht van deze antieke tempel, terwijl u op de rechter foto een van de vier staande Boeddha's ziet.


***

***

Privacy Statement for this Site