English / Nederlands

Alle foto's op deze pagina zijn gemaakt met een Sony Cybershot DSC-F717 digitale camera.

Thailand

Click to see the Thai Proverb of the Day!

Oriëntatiepunten in Bangkok (Deel 1)

Deze pagina's proberen u wegwijs te maken in Bangkok.
U treft hier een Google Map van Bangkok en een aantal foto's aan, van wat ik "oriëntatiepunten" in Bangkok noem, met een paar suggesties voor stadswandelingen.

***

Kijk eerst eens naar de Google Map van Bangkok. U kunt hem wilt vergroten door op "Grotere kaart" te klikken. Omdat dit u leidt naar de site van Google Maps in hetzelfde venster of in dezelfde tab, is het handiger om rechts te klikken op de link en hem te openen in een nieuw venster of een nieuwe tab!


Grotere kaartNu een paar foto's van "oriëntatiepunten" (in willekeurige volgorde):

***

Het Victory Monument

Victory Monument

Als u op deze plek, bent u min of meer verdwaald. Hoewel u af en toe (bijvoorbeeld in het openbaar vervoer) langs het Victory Monument zult komen tijdens uw bezoek aan Bangkok, zijn er geen bekende attracties of grote winkelcentra in deze buurt, maar natuurlijk zijn er wel winkels en er is altijd een markt, net als overal. Er is ook een groot busstation, dus het is een goede plek over te stappen in een andere bus of in de skytrain. Als u toch op deze plaats bent, dan is het niet erg ver naar Jim Thompson's House (dus niet de winkel, maar zijn voormalig woonhuis!), en ook Central World met veel mogelijkheden om te winkelen is niet erg ver, of u kunt naar Petchabury Road gaan om Pantip Plaza te bezoeken, om uw computer-boodschappen te doen, maar geen van deze attracties ligt op loopafstand. Kortom, kijk even rond, en neem het openbaar vervoer om elders te komen.

***

Het Democratie Monument

Democratie Monument

Nu bent u wel op een erg centraal gelegen plaats! U staat op Ratchadamnoen Avenue. Als u zich omdraait zult u de Golden Mount ("Gouden Berg") zien met Wat Saket op de top. Tegenover Wat Saket is een Boeddha Beelden en and Amuletten markt, waar u welkom bent om rond te kijken, maar niet echt welkom om een Boeddha beeld te kopen. De Thais houden er niet van wanneer u er een als souvenir mee naar huis neemt. Boeddha beelden zijn Religieuze artikelen! Ook in de buurt Wat Saket is een kleine vogelmarkt (zangvogels). Hij is een beetje moeilijk te vinden, maar hij is er wel).
Als u langs Ratchadamnoen Avenue verder (naar het Westen) wandelt, komt U komt op Sanam Luang, ofwel de plaats voor Koninklijke Crematies, en komt u in de buurt van de "Koninkijke Stad" met het Grand Palace en Wat Phra Kaew. Daar bent u ook dicht bij het Stadspilaar Altaar ("City Pillar Shrine"), bij de muur van het Grand Palace, aan de kant die het verst ligt van de rivier, het Nationale Kunstmuseum met schilderijen van Thaise kunstenaars en door van de Koning, en het Nationale Museum, met vele historische schatten (zeker een bezoekje waard). Vlakbij is ook het Nationale Theater.
Als u naar het westen loopt vanaf het Democratie Monument, en u slaat rechtsaf voordat u Sanam Luang bereikt, komt u in Banglampoo (Banglamphu), een wijk van Bangkok met een leuke markt (vooral zoetigheid en kleding), veel eenvoudige hotels en "guesthouses" en diverse kleermakers. (Ik zou naar de Thaise kleermakers gaan, niet naar de Indiase!)
U kunt ook vanaf het Democratie Monument naar het zuiden lopen en Grote Schommel ("Giant Swing") gaan naast Wat Suthat. Dat is in ieder geval een Tempel die u niet mag missen. In dit gebied vindt u ook veel winkels voor Boeddha-beelden. Voor het kopen van zo'n beeld geldt hetzelfde als wat ik heb gezegd over de Boeddha Beelden en Amuletten markt: U bent niet echt van welkom om een Boeddha Beeld te kopen, maar het is wel mogelijk. Als u het mee naar huis wilt nemen hebt u een exportvergunning nodig. Die kunt u aanvragen bij het "Fine Arts Department", aan Sanam Luang.

***

Het Erawan Altaar

Het Erawan Altaar

Dit is een zeer centraal gelegen punt. Maar onthoud: Bangkok heeft niet echt een "centrum" of een echt "centrum"-gebied. Het heeft verschillende interessante wijken, en dit is de wijk waar u uw boodschappen kunt doen. Het zal u waarschijnlijk niet verbazen dat de Het Erawan Altaar ("Erawan Shrine") dicht ligt bij het Erawan Hotel. U zult het waarschijnlijk te duur vinden als hotel, maar waarom gaat u er niet eens eten of een kopje thee drinken? Als u acceptabel gekleed bent, bent u van harte welkom. Tegenover Central World (een zeer groot winkelcentrum) vindt u het niet overdreven dure Felix Arnoma Hotel. Ook in de buurt is het Novotel

In begin 2006 heeft een gek het standbeeld van ">Brahma van het Erawan Altaar vernield. De man is ter plaatse door het publiek gelyncht!

***
Een overzicht van de mogelijkheden om te winkelen in de buurt van het Erawan Altaar:
U vind er Central World. Dat is een groot gebouw met vele winkels en twee warenhuizen(ZEN and Isetan). Het is een van de grootste winkelcentra van Azië. Een winkel waar u misschien wilt gaan kijken is een filiaal van Jim Thompson, voor de beste kwaliteit Thaise zijde (maar ook de duurste). Verder treft u er onder meer aan een filiaal van Mangpong (cd's en dvd's), een groot filiaal van Asia Books. Verder vindt u er diverse bioscopen. En er zijn diverse restaurants, van exclusief tot fast food.
N.B. In het voorjaar van 2010 is dit gebouw door vandalen in brand gestoken en voor een groot deel vernield. Het is echter in september 2010 weer grotendeels geopend.
Dicht bij Central World vindt u Gaysorn Plaza voor luxe artikelen van dure westerse merken (alles is daar echt!). Om de hoek, op Ploenchit Road in de President Tower Arcade is Narayana Phand, ook elders o dezesite vermeld. het is een paradijs voor Thais handwerk en ik vind het een abolute "must" om te bezoeken. Spreek de naam uit als "Narai Phan", anders verstaat niemand u! Aan de andere kant van Central World (bij het Central Station van de skytrain) vindt u een hypermodern warenhuis met de naam Siam Paragon. Daar zijn ook goede kleine restaurants.
Als u een paar minuten van het Erawan Altaar langs Rama I Road loopt (zodanig dat u langs de zijkant (niet de voorzijde) van Cental World loopt, komt u op Siam Square, ook een winkelgebied. Ook daar zijn er een aantal goede restaurants en daar vindt u het Hard Rock Cafe op Siam Square. dan is daar nog Siam Center, een grote aantal aparte winkels in een gebouw. Ernaast is Siam Discovery Center, ook een verzameling can winkels. Een beetje duur, dus probeer af te dingen. Bij Siam Square is ook het "central station" van de skytrain. Beide lijnen komen hier samen.
Als u verder van de "Erawan Shrine" af loopt, komt u bij MB, een verzameling van (veel) kleine winkels (zie de linkerfoto hieronder).

MBK winkelcentrum Gaysorn Plaza

Andere winkelcentra in de buurt van de Erawan Shrine zijn het al genoemde Gaysorn Plaza (zie de foto rechtsboven) en SOGO Plaza. En als u loopt een beetje verder (met SOGO Plaza aan uw rechterhand, weg van Central World) komt u op uit bij een van de vestigingen van de Central Department Store. Eldfers op deze site wirdt uitgelegd dat u dat moet uitspreken als cenTRAN.

Als u nog niet moe bent van het winkelen, wandelen, dan kunt u op ongeveer 10 minuten loopafstand van de "Erawan Shrine", als Central World aan uw linkerhand houdt, naar de Pratunam markt, waar u de goedkoopste, of bijna goedkoopste, kleren in Bangkok kunt kopen. U kunt eventueel doorlopen lopen naar Petchaburi Road, waar u Pantip Plaza vindt, voor uw computer inkopen.
Zoals u ziet, dit gebied is ideaal om te winkelen en heeft bijna te? veel mogelijkheden om te winkelen. Om er altijd dicht bij te zijn kunt u een van de nabijgelegen hotels kiezen.

***

De Bayoke Torens

The Bayoke Torens

Als u deze torens boven u ziet, bent u in het hart van de Pratunam markt, een van de beste plaatsen voor goedkope kleding in Bangkok. U kunt er eindeloos rondlopen want hij is erg groot. In feite gaat de markt ook door in een van de Bayoke torens. Er zijn in deze buurt ook enkele populaire hotels, zoals First Hotel, First House Hotel (niet hetzelfde!) en Opera Hotel. Dit zijn relatief goedkoop hotels. (Let wel dat hotels komen en gaan, dus ondanks mijn pogingen om alles up-to-date te houden kunnen sommige hotels verdwenen zin!) Als u op zoek bent naar een duur hotel, dan kunt u naar het Indra Regent of het Amari gaan.
(Deze foto is genomen op enige afstand van de torens Bayoke!)
Pantip Plaza is ook dicht in de buurt van de Pratunam markt. In feite is de bovenstaande foto is genomen vlak voor de deur van Pantip Plaza. Er is hier niet veel meer dan de (zeer uitgebreide) markt en Pantip Plaza, maar u kunt wandelen naar het Erawan Altaar en de Central World gebied (zie hierboven).Lumphini Park

Lumphini Park

Dit is een oase van rust midden in het hectische verkeer van Bangkok! Loop er eens rond om wat frisse lucht in te ademen. Als u uit Lumphini Park loopt (aan de zuidkant, in de richting waarin deze foto werd genomen) dan bent u in de buurt van Silom Road en Suriwong Road. Beide zijn winkelstraten, maar Silom Road is de belangrijkste is. Echter: op Suriwong Road vindt u de hoofdvestiging van Jim Thompson's winkels voor Thaise zijde. (Er zijn overigens ook kleine vestigingen in de meeste dure hotels)
Aan het andere uiteinde van Suriwong Road vindt u een aantal populaire (goedkope) hotels zoals het New Fuji Hotel, het New Trocadero Hotel en het New Peninsula Hotel.
Maar, zoals ik al zei, Silom Road is een grote winkelstraat een een zakenstraat. (Persoonlijk vindt ik dat de straat veel van zijn charme verloren heeft sinds de skytrain er bijna al het licht wegneemt.)
U vindt er een aantal zeer grote kantoren en een aantal warenhuizen (hoewel bepaald niet de grootste vestigingen). Wanneer u door Silom Road loopt komt u langs Patpong. Pas daar op voor zakkenrollers (zeker 's avonds)!
Aan het eind van Silom Road kom u in Charoen Krung Road. Dit is een vrij lange wandeling van Lumphini Park, dus u zou daar een van de bussen die door Silom Road gaan, of de Skytrain, kunnen nemen. In Charoen Krung Road vindt u het General Post Office, diverse (Thaise) kleermakers, antiekwinkels en juweliers (zie ook hieronder). U kunt voor antiek ook in de buurt van de Chao Phraya rivier en River City Shopping Center terecht (zie hieronder). Wanneer we nu even terugkeren naar Lumphini Park, ziet u het Dusit Thani Hotel op de foto. Als het boven uw budget ligt om daar te verblijven, neem er dan toch eens uw lunch of diner in een van de restaurants. Die zijn erg goed en betaalbaar.
Als u op zoek bent naar Thais (kick)boksen, ga dan naar Lumphini Boxing Stadium, ook aan de zuidelijke kant van Lumphini Park.
In Lumphini Park is 's avonds de Suan Lum Night Bazaar. Een grote en gezellige markt. Daar vindt u overigens ook een leuk poppentheater.
En tot slot kun je vanaf Lumphini Park ook naar de Erawan Shrine lopen. Als u dat wilt, verlaat het park dan aan de kant waar Silom Road is, keer dan om tot bijna de tegenovergestelde richting,en ga Ratchadamri Road in. U kunt het niet missen. Het is ongeveer 15 minuten lopen.

***

River City Shopping Center

River City Shopping Center

De foto hierboven toont het River City Shopping Center. Als u in een van de hotels langs de Chao Phraya rivier verblijft, is dit de plaats waar de shuttle boot van uw hotel u brengt. Bijna naast River City is het Royal Orchid Sheraton en ook dichtbij zijn het Shangri La en het Oriental Hotel, nog steeds een van de beste hotels in de wereld. Het is erg duur, maar een (zeer) goede Chinese lunch in het Chinese Paviljoen ervan is zeer betaalbaar en een ervaring op zich.
Als u een andere bladzijde van deze site al gelezen hebt, weet u al dat River City dicht is bij Charoen Krung Road met het Hoofdpostkantoor (General Post Office; GPO) en het Internationaal Centrum Telefoon, daarnaast, is. Buiten het GPO zult u een kleine postzegelmarkt (ik heb daar postzegels te koop gezien die nog niet officieel verschenen ware op dat moment ....), maar binnen het GPO is een filatelistisch loket, dus misschien kunt u daar beter heen gaan! Ook in Charoen Krung Road zijn nogal wat antiquairs, gespecialiseerd in messing objecten, en juweliers. Deze juweliers zijn wat de kwaliteit betreft wel te vertrouwen, maar wees er zeker van dat u weet wat een redelijke prijs is voordat u er iets koopt!

***

Klik hier om verder te gaan


***

***

Privacy verklaring voor deze site